Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Iznākusi Ulrikes Reizeres grāmata par masāžas zonām pēdās un plaukstās “Refleksoloģija”

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Jumava” iznākusi Ulrikes Reizeres praktiskā rokasgrāmata par masāžas zonām pēdān un plaukstān “Refleksoloģija”. No itāļu valodas tulkojusi Līva Sniķe

Grāmatā aprakstīti galvenie refleksoloģijas pamatprincipi, aplūkota pēdu un plaukstu nozīme, apskatītas galvenās masāžas tehnikas, kā arī iekļauta slimību rokasgrāmata. Jau kopš seniem laikiem cilvēki ir praktizējuši masāžas tehnikas, it īpaši Austrumos, kur refleksoloģija un citas dabiskās metodes tiek pastāvīgi lietotas, lai atjaunotu ķermenī harmonisku līdzsvaru visu vecumu cilvēkiem.

Refleksoloģija ir masāža, ko veic pēdu un plaukstu refleksu zonās. Visā ķermenī ir refleksu punkti, kuri, ja tos stimulē, samazina spriedzi un sāpes. Zonu terapija sniedz iespēju ārstēt daudzas problēmas, darbojoties ar plaukstām un pēdām, kur ir koncentrēti nervu gali un kur atrodas refleksogēnās zonas, kas savieno visu ķermeni, punkti, kas “attēlo” visa ķermeņa veselības stāvokli. Refleksoloģija nodarbojas ar šo punktu karšu veidošanu un tos izmanto, lai diagnosticētu problēmas un tās risinātu.

Bet kas ietilpst refleksoloģijas praksē? Spiedienu veikšana, lai stimulētu refleksu punktus uz plaukstu un pēdu ādas virsmas, kas atbilst iekšējiem orgāniem, izraisot reakciju attiecīgajā ķermeņa daļā, tādējādi stimulējot tās daļas funkcijas, lai veicinātu atlabšanu.

Daudzi šobrīd pieraduši pie tāda dzīvesveida, kur gan mājās, gan darba vidē dominē nepārtraukta steiga; tādējādi masāžai ir liela nozīme, lai ķermeni uzturētu formā un nomierinātu prātu.