Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Mazliet sāpēs” – jauna ārsta slepenā dienasgrāmata

Redakcija
Redakcija

Gribat sevi iepriecināt, uzjautrināt un sasmīdināt? Britu rakstnieka un ārsta Adama Keja grāmata “Mazliet sāpēs” ir īstā lasāmviela, gan ar piebildi, ka viņa pieraksti vietām ir diezgan fizioloģiski atklāti un humora izjūta drīzāk melna. Ja esat vārīga un maiga būtne, kuru atklāti ārstu jociņi varētu šķebināt, labāk izvēlieties citu grāmatu.
Pārējie var droši ķerties pie lasīšanas un pārliecināties, ka mediķa profesija, lai gan cildena un daudzu apdziedāta, realitātē nozīmē grūtu darbu, ilgas stundas un neiedomājami lielu atbildību. Grāmatā būs arī vietas, kur lasītāja sirds sažņaugsies līdzjūtībā un žēlumā – gan par ārstiem, gan par pacientiem, tomēr pārsvarā autors ir spējis par svarīgām un nopietnām tēmām runāt viegli un priecīgi.

Adams, jauns ārsts, dodas uz savu pirmo darbavietu lielā slimnīcā, izvēloties strādāt vispirms uroloģijas un vēlāk ginekoloģijas un dzemdniecības nodaļā. Viņa dienasgrāmata, kas slepenībā rakstīta pēc nebeidzami garām dienām, negulētām naktīm un darbā aizvadītām nedēļas nogalēm, sniedz atklātu pārskatu par laiku, ko viņš pavadījis Nacionālā veselības dienesta priekšpostenī ārsta amatā. Apbrīnojami, biedējoši un brīžiem smeldzīgi, te ir viss, ko jebkad vēlējāties uzzināt – un arī gana daudz, ko nemaz negribējāt zināt – par dzīvi, kas aizrit slimnīcas nodaļās. Un jā, tas var atstāt rētu... “Izlūdzieties, aizņemieties vai nozodziet sev šīs grāmatas eksemplāru! Humors skalpeļa asumā un biedējošas atklāsmes... Izklaidējoša, skumja un aizraujoša!” raksta “The Sun”.

“Ja šogad plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu, izvēlieties šo! Adama Keja spožo, izklaidējošo un patieso jaunā ārsta darba pieredzes aprakstu! Mediķu aprindām Adama Keja aiziešana ir liels zaudējums, bet mūsu grāmatplauktam – milzīgs ieguvums,” piebalso “Daily Express”.

Adams Kejs ir godalgots komiķis, raksta scenārijus filmām un televīzijai. Iepriekš viņš ir strādājis arī par ārstu, lai gan to jūs jau būsiet paši sapratuši.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojis autoru kolektīvs.