Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Kaijas ligzda” – piedzīvojumu romāns par izdzīvotājiem

Redakcija
Redakcija

Tikko iznākusi populārā latviešu rakstnieka un radiobalss Dzintara Tilaka astoņpadsmitā grāmata! Viņa grāmatas mīl, gaida un lasa visu vecumu lasītāji, jo viņš raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pērn iznāca divas Tilaka grāmatas – garstāsts bērniem “M+A” un romāns pieaugušajiem “Kūlenis”.

Piedzīvojumu romāns “Kaijas ligzda” adresēts pieaugušajiem lasītājiem un stāsta par latviešiem, kas spēles vai antropoloģiska eksperimenta ietvaros nokļuvuši uz vientuļas salas Baltijas jūrā, lai ar vairākām citām grupām sacenstos par iespēju tikt pie prāvas naudas summas. Viņi ir pieci – viens kungs un četras dažāda vecuma un rakstura dāmas. Katra pagātnē ir kāds notikums, kas rosinājis pamest mājas un mēģināt gadu izdzīvot ekstremālos apstākļos, turklāt ikvienam no viņiem piesolītā summa šķiet svarīga.

Sācies kā interesants un labi noorganizēts pasākums, piedzīvojums kļūst arvien skarbāks: uz salas nav ūdens un to ik nedēļu piegādā kuterītis, bet pienāk diena, kad tas vairs neatbrauc. Vēl vairāk, šķiet, ka šērās vairs nav manāms arī ierastais ikvakara prāmis… Vai tā būtu izpildāmā uzdevuma nākamā pakāpe? Pieci komandas biedri ir noskaņoti apņēmīgi, gatavi visiem spēkiem turēties, taču sadzīve kļūst arvien saspringtāka. Pamazām gaismā nāk katra rūpīgi glabātie noslēpumi, atklājas stiprās un vājās puses, sāk veidoties draudzīgas un arī nedraudzīgas attiecības. Salinieki ir spiesti izmantot ne vien zināšanas, bet arī paļauties uz instinktiem. Priekšā ir ziema, pavasaris un vasara, kas jānodzīvo, paļaujoties tikai uz pašu spēkiem. Līdz kādudien…

Dzintars Tilaks: “Es šo sauktu par piedzīvojumu romānu ar emocionāli psiholoģisku piedevu. Jau sen biju izlolojis šos notikumus savās fantāzijās, kur katra grāmatas varoņa galvenais uzdevums ir pielāgoties gan grūtiem apstākļiem, gan citiem cilvēkiem. Kur katram sava līdzšinējā dzīves pieredze ir ar savu vērtību un savu smagumu. Tā var gan palīdzēt, gan traucēt un kļūt nepanesama. ..

Sākot šo romānu, vīruss jau plosījās pilnā mērā, taču likās – teju, teju tas būs pievarēts. Tā nenotika. Toties mēs sākām pielāgoties dažādajiem ierobežojumiem, atšķirīgai ikdienai un turpinājām dzīvot. Arī mani varoņi pielāgojās, pat nezinot, ka lielākie pārbaudījumi, iespējams, ir tikai priekšā.”

Pieejama arī e-grāmata.