Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Zvaigzne ABC e-grāmatas svin pirmo desmitgadi

Redakcija
Redakcija

2020. gada martā Apgāds Zvaigzne ABC atzīmē pirmās publicētās e-grāmatas desmito dzimšanas dienu! Vērojot norises pasaules grāmatniecībā un sekojot līdzi tehnoloģiju attīstībai, 2010. gada 8. martā Zvaigzne ABC izdeva pirmo e-grāmatu latviešu valodā – Lorensa Frīmena un Jura Rubeņa darbu “Krīzes iespējas. Meditācija kā dzīves līdzsvarošanas māksla”. Šobrīd Zvaigzne ABC piedāvā vairāk nekā 1600 e-grāmatu savā mājaslapā, kā arī vairāk nekā 600 e-grāmatu Apple Books lietotnē un 300 e-grāmatu pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem 3td e-grāmatu bibliotēkā. Tas nozīmē, ka ikviens interneta lietotājs var iegādāties un lasīt jaunas grāmatas, neizejot no mājas. Pietiek, ja lietojat internetu un jūsu rīcībā ir dators vai telefons. Varat izmantot arī jebkuru elektronisko grāmatu lasītāju: kindle, kobo, nook, pocketbook vai citus.

Lai lasītājus ieinteresētu lasīt e-grāmatas latviešu valodā, Zvaigzne ABC jau kopš pirmās e-grāmatas publicēšanas mērķtiecīgi strādāja pie e-grāmatu skaita un tematiskās daudzveidības palielināšanas. Paralēli notika gan darbs ar autoriem, stāstot par e-grāmatām kā alternatīvu lasīšanas formātu, gan arī ar e-grāmatu lasītājiem, praktiski apmācot lietotājus izmantot pieejamās ierīces – datorus, planšetdatorus, e-grāmatu lasītājus – darbu lasīšanai.

Kopš 2012. gada Zvaigzne ABC e-grāmatas ir pieejamas arī Apple Books lietotnē. Zvaigzne ABC ir pirmā izdevniecība, kuras e-grāmatas kopš 2019. gada 7. janvāra ir pieejamas Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) administrētajā vietnē 3td.lv, kurā e-grāmatas attālināti savās ierīcēs var lasīt pašvaldību publisko bibliotēku reģistrētie lietotāji.

“Desmit gadu laikā ir izveidojies stabils e-grāmatu cienītāju loks, kas novērtē iespēju lasīt jebkurā vietā, kā arī izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas (burtu palielināšana, ekrāna apgaismojums utt.). Nereti e-grāmatu lasītāji ir ārzemēs dzīvojošie, kuriem ir būtiski lasīt darbus latviešu valodā. E-grāmatu priekšrocības novērtē arī skolēni un studenti, kuri var piekļūt mācību e-grāmatām sev ērtā laikā,” min Sintija Buhanovska, Zvaigzne ABC digitālo materiālu nodaļas vadītāja.

Šobrīd Apgāds Zvaigzne ABC piedāvā vairāk nekā 1600 e-grāmatu savā mājaslapā, kā arī vairāk nekā 600 e-grāmatu Apple Books lietotnē un 300 e-grāmatu pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem 3td e-grāmatu bibliotēkā.

Vairāk par Apgāda Zvaigzne ABC e-grāmatām šajā rakstā.