Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Pandēmijas detektīvi” – jauna grāmata tīņiem un viņu vecākiem

Redakcija
Redakcija

Pie lasītājiem dodas populārās rakstnieces un tulkotājas Dainas Ozoliņas “Pandēmijas detektīvi”, burvīgs garstāsts par neparastiem notikumiem un aizraujošiem piedzīvojumiem uz visiem pazīstamu pandēmijas izraisītu situāciju fona. To izbaudīs gan skolas vecuma jaunieši, gan viņu vecāki un skolotāji – autore lieliski orientējas jauniešu problēmās un attiecību peripetijās, dialogos izmanto dzīvu mūsdienīgu valodu, vienlaikus veikli nobalansējot, lai tā nekļūtu pliekana.

Arī uz pandēmiju un tās izraisītajām pārmaiņām rakstniece pratusi palūkoties viegli un dzīvespriecīgi. Stāsta varoņi ir parasti bērni un viņu tuvinieki, arī trakie piedzīvojumi vismaz teorētiski varētu atgadīties ar ikvienu no mums, taču tik draiskā virpulī tos spēj savirknēt vien autores neiegrožotā fantāzija. Lasot var atzīt: nu gluži kā dzīvē, mazliet ilgojoties, lai arī mūsu ikdienas rutīnu iekrāsotu tikpat krāšņi piedzīvojumi kā Austrim, Odrijai, Džastinam un Danielam.
Kad pandēmijas dēļ divpadsmitgadīgais Austris un viņa māsīca Odrija ir spiesti kopā ar mammām pavadīt vasaru dvīņumājā Jūrmalā, abi ir pārliecināti, ka viņus gaida šausmīga garlaicība.

Tomēr viss izvēršas pavisam citādi. Mistiski notikumi mājās, aizdomīgas videokameras pie pensionāru īpašumiem, motorolleristu zagļu banda, pat cilvēka nolaupīšana… Austris un Odrija nolemj slepus kļūt par detektīviem, lai atklātu šos dīvainos noziegumus. Un, kad vēl izrādās, ka tajā visā ir iesaistīta arī Austra mamma, piedzīvojumi uzņem vēl straujākus apgriezienus.

Daina Ozoliņa ir vairāku bērnu grāmatu autore, no tām zināmākās ir “Atmaskot direktori” un “Izglābt vasaras brīvlaiku!”. Viņa ir arī ražīga tulkotāja, kura iztulkojusi gan draiskulīgās “Grega dienasgrāmatas” un iedvesmojoši mīlīgās “Nikijas dienasgrāmatas”, gan uzmundrinošo “Geek Girl” sēriju.

Pieejama arī e-grāmata.