Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Rudenī smelies iedvesmu mirkļos!

Redakcija
Redakcija

Rudenī smelies iedvesmu mirkļos!
Foto: Agnese Paškeviča, KultūrasVēstis.lv

Nemanot ir pienācis rudens. Miglā ietīti rīti, lietainas dienas un krēslaini vakari mēdz nomākt. Ikvienam var pienākt brīdis, kad viņšjūtas izsmelts un ir nepieciešama iedvesma, lai uzsāktu vai turpinātu lielus darbus.Un te var lieti noderēt izdevniecībā “The White Book” izdotās grāmatiņas “Mirkļi. Rainis” un “Mirkļi iedvesmai”, kas bagātas ar jaukām un iepriecinošām atziņām..

Krājums “Mirkļi. Rainis” ir tapis par godu diženā dzejnieka 150. gadu jubilejai. Atziņu izlasē var atrast spilgtākās un iedvesmošākās dzejnieka atziņas. Neskatoties, ka ir pagājuši vairāk nekā simts gadi, tās joprojām dzīvo un ir izmantojamas arī mūsdienu dzīves ritejumā.

“Simts jaunu domu dod viens mirklis,
Visu dzīvi ietvert spēj viens mirklis,
Tūkstots mirkļu ir ikkatrā dienā -
Vai tu redzi, cik bagāts esi!

/Rainis/

Ikdienas steigā mēs bieži neaizdomājamies par to, cik daudz mums tiek dots un cik daudz iespēju mēs varam izmantot. Grāmata sniegs emocionālu piepildījumu, kā arī dos impulsu neapstāties pie sasniegtā, bet gan turpināt virzīties uz priekšu - “Laime nav atrodama bezdarbībā un mierā, bet kustībā un centībā” /Rainis/.

Savukārt grāmatā “Mirkļi iedvesmai” ir apkopotas pasaulē labi zināmu populāru personību atziņas. Ābrahams Linkolns, Marks Tvens, Voltērs, Teodors Rūzvelts, Karaliene Viktorija, Oskars Vailds un citi slaveni cilvēki iedvesmo mūs uz pasauli palūkoties ar citām acīm - ar harmonisku izjūtu, sniedzot atelpas brīdi dvēselei.
Mums ir jāuzdrošinās kļūt diženiem un jāapzinās, ka diženumu rada smags darbs, upuri un liela drosme.” /Teodors Rūzvelts/

Mūsdienās cilvēki bieži mēģina saplūst ar sabiedrības kopumu, savas vēlmes un sapņus noliekot malā. Šī grāmata ir kā iedrošinājums sekot saviem sapņiem, būt personībai, kas nebaidās riskēt, darot lietas, kas sagādā prieku.
Tu neesi zaudējis, kamēr vien neesi pārstājis mēģināt.” /Amēlija Erharte/

Grāmatas ir ne vien saturiski, bet arī vizuāli baudamas. Smalki izstrādātais vizuālais noformējums, kas tapis sadarbībā ar momenti.lv, ļauj veldzēties krašņākajos Latvijas dabas mirkļos.

Mēs paši veidojam savu pasauli, mēs paši nosakām, kas esam. Iedvesmojies un sniedz iedvesmu citiem!

Raksta autore: Agnese Paškeviča, KultūrasVēstis.lv