Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdota Irmas Kalniņas grāmata bērniem “Pie galda”

Redakcija
Redakcija

Klajā nākusi jauna grāmata bērniem “Pie galda”, kas draudzīgā un interesantā veidā iepazīstina bērnus ar etiķetes pirmsākumiem un galda kultūras pamatprincipiem. Grāmata izdota latviešu un krievu valodā. Tā paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem.

Grāmatas autore Irma Kalniņa, mākslinieks Reinis Pētersons, izdevniecība ”DROŠI un KOŠI”.

Šī gada 6. decembrī pulksten 17:30 viesnīcas ”Hotel Bergs” Stikla zālē, Elizabetes ielā 83/85, Rīgā, notiks jaunās grāmatas ”Pie galda” atvēršanas pasākums.

Grāmata veidota tā, lai bērns gūtu ieskatu etiķetes pirmsākumos, saprastu tās nozīmi arī šodien, uzzinātu, kāpēc ir svarīgas labas manieres un kā tās būs noderīgas. Iepazīstot dažādas situācijas un izpētot krāšņās ilustrācijas grāmatā, bērns iemācīsies pareizi uzklāt galdu, tikt galā ar sarežģītiem ēdieniem un, aizejot ciemos vai uz restorānu, jutīsies pārliecināts un ar prieku pieņems labas uzvedības noteikumus. Vislielākā šīs grāmatas vērtība būs tad, ja tajā sniegtās zināšanas vecāki apgūs kopā ar bērniem, būs viņiem par paraugu un laba uzvedība pie galda kļūs par ģimenes ikdienu.

Irma Kalniņa, grāmatas autore: ”Sapratne par to, kā rīkoties konkrētā situācijā, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kā risināt problēmas un gūt pārliecību par ikdienišķām prasmēm, veido bērna personību un ietekmē viņa ētikas un morāles vērtības, labas uzvedības un komunikācijas principus ne tikai ģimenē, bet arī sabiedrībā.”

Grāmatas vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, kurš ar krāšņām ilustrācijām tik sarežģītu tēmu padarījis bērniem interesantu, saistošu un saprotamu.

Grāmata tapusi sadarbībā ar 2013. gadā dibināto izdevniecību ”DROŠI un KOŠI”, kas izstrādā un rada izglītojoša satura grāmatas bērniem. Finansiālu atbalstu grāmatas izdošanai snieguši SIA ”Amserv Motors”, AS ”Latvijas Finieris”, SIA ”Lauris Restaurant Service”, SIA ”Orkla Foods Latvija”, SIA ”Ernst & Young Baltic”,
Valsts kultūrkapitāla fonds un Kārļa Cerbuļa ģimene.