Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Romantisks romāns siltākiem vakariem

Redakcija
Redakcija

Vēsais un vējainais februāris ir īstais brīdis, kad sevi iepriecināt ar lasāmvielu, kas sola sasildīt dvēseli, – un tieši šāds darbs ir apgādā Zvaigzne ABC tikko klajā laistais Madaras Fridrihsones romantiskais romāns “Vīrs un vīra zagle”. Grāmatas lappusēs gan pūš dažādi brāzmainu emociju “vēji”, gan virmo patiesas kaislības, spridzīgs humors un asprātīgs skatījums uz tipiskas Latvijas mazpilsētas kolorītu.

Autore arī neslēpj, ka pilsēta, kas iedvesmojusi grāmatas tapšanu ir Smiltene. Tajā mīt divas galvenās romāna varones, māsas Sanita un Sandra Ziemiņas (tiesa, Sandra, iestūrējot laulības ostā, kļuvusi par Zeltiņu). Dzīve gleznainajā Vidzemes pilsētā abām jaunajām sievietēm, šķiet, līdz šim nav sniegusi īstu piepildījumu: grāmatu tulkotājai Sanitai nevedas mīlestības meklējumos, bet Sandra, lai gan šķietami laimīgi precējusies, jūtas nobīdīta otrā plānā – viņas vīra jūrnieka Artūra lielā un patiesā kaislība ir kuģi un okeāns. Lai kaut ko savā dzīvē mainītu, abas jauno gadu iesāk ar apņemšanos: Sanita bez iebildumiem dosies uz māsas noorganizētiem septiņiem “aklajiem” randiņiem, bet Sandra septiņas nedēļas pēc kārtas aktīvi sportos. Apņemšanās, kuras nepavisam nav tik viegli izpildāmas, kā sākotnēji šķiet…
Vienlaikus iezīmējas paralēla sižeta līnija: kā pa celmiem laulības dzīvē iet arī bankas darbiniekam Mārcim un viņa sievai Monikai, jo vienam no dzīves vajag “glāzi piena”, otram – “halapenjo piparus”. Kas notiks tad, kad šīs paralēlās līnijas mainīs savu kursu un saskarsies? Vai pašķīdīs dzirksteles un iedegsies mīlas ugunskurs vai notiks īssavienojums un neuzplaukušās jūtas apdzisīs pakusušā sniega putrā?

Autore Madara Fridrihsone Latvijas Universitātē apguvusi komunikāciju zinātnes un slīpējusi rakstīšanas prasmes Literārajā akadēmijā. Pirmie stāsti un dzejoļi radušies jau agrā jaunībā, bet lielāka formāta darbu tapšanā roka izmēģināta, piedaloties romānu konkursos. Autorei patīk palūkoties uz it kā ierasto no citas puses un aicināt savus varoņus uz izaugsmi, nosūtot tos daudzveidīgā dzīves skolā. “Vīrs un vīra zagle” ir autores ceturtais romāns, kas apgāda Zvaigzne ABC rīkotajā detektīvromānu un romantisko romānu konkursā ieguvis veicināšanas prēmiju.

Pieejama arī e-grāmata.