Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Lietuviešu dizaineri uz Rīgu ved interaktīvu spēli!

Redakcija
Redakcija

Jau šonedēļ no 2. līdz 5. oktobrim Ķīpsalā notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde „Design Isle 2014”, kurā būs aplūkojams unikāls dizaina objekts jeb interaktīva spēle Sound shapes. To uz Rīgu vedīs projekta autori – Lietuvas dizaineri Aiste Jakimavičūte un Jons Lekevičs.

„Mūzikas kubs Sound shapes ir interaktīva spēle, kura nojauc robežas starp komunikāciju un radošumu. Mūzika ir universāla valoda, ko saprot un izjūt ikviens neatkarīgi no vecuma, sociālā stāvokļa, dzimtās valodas, tautības, reliģiskās un ideoloģiskās pārliecības. Mūzikas kubs piedāvā ne tikai brīnišķīgu izklaidi, tas ir arī unikāls un neatkārtojams interjera objekts,” stāsta mūzikas kuba līdzautore – dizainere Aiste Jakimavičūte.

Mūzikas kuba virsmā ir divas neaktīvas zonas, uz katras no tām ir novietotas astoņas figūras. Spēle ir paredzēta diviem spēlētājiem, kuri stāv katrs savā galda galā. Ja spēlētājs pārvieto kādu no figūrām uz galda aktīvo zonu, galds atpazīst īpašo kodu figūras apakšpusē un aktivizē kodam atbilstošu skaņu.

Komponisti Doms Strupinskis un Pauļus Kilbausks kubam ir radījuši 16 skaņu virkni, kurā ik skaņa ir harmonijā ar pārējām, tāpēc nav būtiski, kuru figūru spēlētājs izvēlas – mūzika būs brīnišķīga, pat ja šo spēli spēlēs dalībnieks, kam muzikālā dzirde nav stiprā puse. Spēle ir lieliska izklaide, jo tajā nav noteikumu un uzvarētāju vai zaudētāju!

Nāc kopā ar draugiem vai ģimeni uz izstādi „Design Isle 2014”, spēlē interaktīvo spēli Sound shapes un noskaidro, cik viegli ir būt talantīgam komponistam!

Kā zināms, „Design Isle” ir lielākā dizaina izstāde Baltijā, kas no 2. līdz 5. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienkopus pulcēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dizainerus, ražotājus un izplatītājus, kas radošā vidē prezentēs savus jaunākos dizaina darbus un kolekcijas. Stilīga vanna diviem, personalizētas dizaina lampas, oriģināli gultas galvgaļi, tamborēti sēžampufi, smalki dizaina trauki un aksesuāri – šie un vēl daudzi citi dizaina darbi būs īsts saldais ēdiens ikvienam modernā dizaina cienītājam.

Vienlaikus ar dizaina izstādi Ķīpsalā notiks starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde „Baltic Furniture 2014”.