Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Turpinās labdarības akcija „Ar atbildību par mīluli”

Redakcija
Redakcija

Atbalstot Starptautisko dzīvnieku aizsardzības dienu, kas tiek svinēta 4. oktobrī, Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar dzīvnieku patversmi „Dzīvnieku draugs” rīko akciju „Ar atbildību par mīluli”. Turpinās arī ziedojumu vākšana dzīvniekiem patversmēs.

No 5. līdz 9. oktobrim Dabas muzejā notiks dažādas bērniem veltītas aktivitātes, kurās aicināti piedalīties gan skolnieki, gan ģimenes ar bērniem. Visi pasākumi ir bez maksas.

Akcijas laikā apmeklētāji varēs apskatīt 30 patversmes dzīvnieku fotogrāfijas, noklausīties darbinieku stāstījumu par patversmes darba ikdienu un noskatīties videofilmiņu „Laimīgie stāsti” – par dzīvniekiem, kuri atraduši jaunus saimniekus. Pasākuma mazie dalībnieki varēs uzrakstīt savu apņemšanos rūpēties par mīluli un uzzīmēt savu sapņu dzīvnieciņu.

Svētdien, 9. oktobrī no plkst. 12:00 līdz 16:00 ģimenēm ar bērniem būs iespēja darboties arī rokdarbu darbnīciņā kopā ar mākslinieci Irēnu Lauriņu un veidot dažādu dzīvnieciņu pirkstiņlellītes. Aicinām ņemt līdzi savu cimdiņu – pirkstainīti, kam nozaudēts pāris, no kā varēs uztaisīt jauku rotaļlietu.

Savukārt darbadienās, no 5. līdz 7. oktobrim plkst. 10:00, 12:00, 14:00 sākumskolu audzēkņiem notiks nodarbības „Iepazīsti, lai iemīlētu”, kurās varēs iepazīt mājdzīvnieku radiniekus, kas dzīvo savvaļā.

Akcijas laikā trīs skolām būs iespēja piedalīties papildus nodarbībā – zvani pirmais un piedalies:

5. oktobrī – nodarbība „Suņi zaķim pēdas dzina”.
Latvijas zīdītājdzīvnieku pēdu nospiedumu un citu darbības seku (grauzumu, dzīvesvietu u.c.) atšifrēšana.

6. oktobrī. – nodarbība „Ceļojums pa kontinentiem”.
Kā atšķirīgie dabas apstākļi ietekmē dzīvības formu daudzveidību uz Zemes? Kādi augi un dzīvnieki ir dažādās zemeslodes vietās, kādi cilvēki tur dzīvo? To varēs noskaidrot, spēlējot spēles un veicot dažādus uzdevumus uz ekspozīcijas grīdas, kas ir veidota kā pasaules karte.

7. oktobrī – „Latvijas mežos un alās”.
Kādas pārmaiņas notiek Latvijas mežā dažādos gadalaikos? Kā klājas āpsim un viņa kaimiņiem visa gada garumā? Kā izskatās un kādos procesos ir veidojušās Latvijas smilšakmens alas? To varēs uzzināt vērojot, meklējot, aptaustot, pētot, ciemojoties pie āpša gadalaiku aplī un izstaigājot nelielu alu.

Uz nodarbībām aicinām pieteikties zvanot pa tālr. 67356051.

Liels paldies visiem ziedotājiem! Atgādinām, ka vēl līdz 9. oktobrim ziedojumus var nogādāt Latvijas Dabas muzejā K. Barona ielā 4.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Informāciju sagatavoja
Lāsma Vagoliņa
Latvijas Dabas muzeja
Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļa