Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Video: Pārsteidzoša pašdarināto tērpu modes skate "Radošais nemiers"

Redakcija
Redakcija
15. un 16. maijā Rīgas centrālaja bibliotēkas mākslas un mūzikas nodaļā, 2. stāva zālē ( Rīgas modēs) notika dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skate „Radošais nemiers”.

Rokdarbi joprojām ir modē – to apliecināja skates dalībnieki, kas skatītājiem piedāvāja dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Skatē bija iespēja redzēt pašausta auduma kostīmusun mēteļus, filcētus mēteļus, apmetņus un šalles, smalka, ažūra tamborējumus vasaras jaciņas un citus tērpius. Skatei bija pieteikti gan bērnu un pieaugušo, gan sieviešu un vīriešu tērpi. Žūrija vērtēja darbu oriģinalitāti, kvalitāti, tehnisko izpildījumu un sarežģītību, kā arī tērpa estētiku.

Skatē piedalījās Tautas lietišķās mākslas studijas „Dzilna” (Limbaži), „Bārbele”, „Austra”, „Kamene”, „Rītausma”, „Irbi”, „Cēre” (Rīga), „Kursa” (Liepāja), „Bēne” (Bēne), „Avots” (Dobele), „Vīgrieze” (Sigulda), „Sagša” (Gulbene), „Vīkale” (Ventspils), Skrīveru pulciņš „Putnu kalns”, Tautas tērpu centrs „Senā klēts”, Baibas Balodes tautas lietišķās mākslas studija „Atkalnis”, Latvijas Amatniecības kameras tekstilnieku ģilde un meistare Rita Bričkus.

Piedāvājam skates pilnu videoierakstu. Nelielu ieskatu pasākumā varat noskatīties ŠEIT
Vērtējums: +1