Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Valmieras IDEJU MĀJA darbu sāks ar Klaudijas dienu

Redakcija
Redakcija

Jau 3.novembrī, ar “Klaudijas dienu”, Valmierā darbu uzsāks bērnu un ģimeņu centrs IDEJU MĀJA. “Klaudijas dienā” topošajiem un jaunajiem vecākiem būs iespēja tikties ar Latvijā pazīstamo fizioterapeiti Klaudiju Hēlu.

Jaunie vecāki aicināti uz šādām nodarbībām:

Pl. 11:00 Mazuļa aprūpe jeb handlings (0-6mēneši)
Pl.14:15 Mazuļa aprūpe jeb handlings (6mēneši un vairāk)

Topošie vecāki (gan mamma, gan tētis) aicināti apmeklēt:

Pl. 17:15 Mazuļa aprūpe jeb handlings topošiem vecākiem
Klaudijas dienā pieejamas arī individuālās konsultācijas, kad topošie un jaunie vecāki sev interesējošos jautājumus var pārrunāt personīgi ar Klaudiju Hēlu, kā arī visu pamēģināt praksē ar savu mazuli.
Handlings ir atvasinājums no angļu valodas hand un nozīmē roka. Handlings ir apzīmējums vienai no Bobata terapijas sastāvdaļām, kas māca, kā ar savām roku kustībām, darbojoties ar bērnu, piemēram, pārtinot, ģērbjot, ceļot u.tml., varam veicināt bērna attīstību pēc iespējas dabīgā un mazulim saudzējošā veidā. Speciālisti uzsver, ka, pareizi ar mazuli strādājot, viņš izjutīs savas kustības, iepazīs savu ķermeni un ar laiku aktīvi līdzdarbosies. Handlinga principus vajadzētu apgūt katram, kas ikdienā darbojas ar bērnu, – gan vecākiem, vecvecākiem, gan māsām, brāļiem vai auklītei. Tāpēc handlinga nodarbības aicināti apmeklēt arī citi ģimenes locekļi, kas ikdienā veic mazuļa aprūpi.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām pieteikties savlaicīgi, zvanot 27650440, rakstot info@imim.lv.

Klaudijas dienas turpmāk IDEJU MĀJĀ tiks organizētas vismaz reizi mēnesī, kad visas dienas garumā būs iespēja piedalīties gan grupu, gan individuālās nodarbībās ar Latvijā pazīstamo fizioterapeiti Klaudiju Hēlu.
IDEJU MĀJĀ Klaudija Hēla vadīs nodarbības gan topošiem vecākiem par gatavošanos dzemdībām un pozām dzemdībām mazuļu aprūpi, gan jauniem vecākiem par mazuļu aprūpi no dzimšanas līdz gadam. Tāpat vecākiem kopā ar mazajiem būs iespēja darboties brīvās rotaļāšanās grupās, kas tiks organizētas pēc Emmijas Pikleres metodes, kā arī nodarbībās par rotaļāšanos un mazuļa attīstību no dzimšanas līdz 3 gadu vecumam.
Bērnu un ģimeņu centrs „IDEJU MĀJA” Valmierā, Beātes ielā 23 durvis vērs 1.novembrī, un ik dienu piedāvās dažādas nodarbības, pasākumus, tikšanās ar profesionāliem speciālistiem topošajiem un jaunajiem vecākiem, zīdaiņiem un bērniem līdz piecu gadu vecumam, kā arī sievietēm.