Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas koncerti un pasākumi Rīgā

Redakcija
Redakcija

Pieminot 1949. gada 25. marta deportāciju un Komunistiskā genocīda upurus, šajā dienā Rīgā notiks vairāki koncerti un pasākumi – piemiņas brīdis pie Šķirotavas stacijas, gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli, kur notiks svinīgā goda sardze un ziedu nolikšanas ceremonija, bet pēcpusdienā iedzīvotāji gaidīti koncertos Latvijas Kara muzejā, Rīgas Domā, Kultūras centrā „Mazā ģilde” un Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā.

Pasākumi 25. martā sāksies plkst. 10.00 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas. Plkst. 12.30 būs gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur plkst. 13.00 notiks svinīgā goda sardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Vakarā, plkst. 18.00, Latvijas Kara muzejā, koncertā „Mana Tēvzeme” dziedās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas zēnu koris un Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” vīru koris „Tēvzeme”.

Plkst. 19.00 piemiņas koncerts „Aizvestajiem” būs Rīgas Domā, kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons un diriģents Guntis Kuzma. Koncertā skanēs Johanesa Brāmsa, Pētera Vaska, Pētera Butāna un Imanta Mežaraupas skaņdarbi.

Šajā pašā laikā Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” notiks koncerts „Dievs, Tava zeme deg!”. Tajā piedalīsies jauktais koris „Sonore”, vīru koris „Frachori”, Kuldīgas kultūras centra kamerkoris „Rāte”, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis, pie ērģelēm Roberts Hansons.

Piemiņas koncerts notiks arī Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā, kurā Latvijas Universitātes kamerkoris „DeCoro”, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas jauktais koris un jauktais koris „Vilce”, kā arī solisti Ieva Ezeriete, Jānis Kurševs, ērģelnieks Aigars Reinis un diriģents Pēteris Vaicovskis izpildīs Gabriela Forē rekviēmu.

Ieeja koncertos ir bez maksas, bet koncertā, kas notiks Rīgas Domā ieeja ir ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami jau no 18. martā, sazinoties pa tālruni 67425218.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.