Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolas decembra nodarbība „Ziemeļblāzmas egle”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 21. decembrī plkst. 13.30 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”aicinām uz Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolas noslēguma nodarbību „Ziemeļblāzmas egle”.

Radošajā darbnīcā ikvienam interesantam būs iespēja apskatīt maketus, kas tika gatavoti meklējot Ziemeļblāzmas Egles ideālo variantu,kā arī uzzināt no koktēlnieka Jāņa Straupes un mākslinieces Maijas Rezenbergas sīkāk par vides objektu ieceri un īstenošanas gaitu Ziemeļblāzmā. Pēc nodarbības visiem interesantiem būs iespēja viesotiesKultūras pils „Ziemeļblāzma” tēlotājmākslas studijā, lai saņemtu mākslinieku konsultācijas un aplūkotu Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolas dalībnieku veikumunodarbībās visa gada garumā.

2014. gadā nodarbību cikla Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skola tematiskās nodarbības notika reizi mēnesī. Tajās viesojās nozares profesionāļi, tostarp,Žaņa Lipkes muzeja idejas autors un viens no tā īstenotājiem Māris Gailis, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kuratore Irēna Bužinska un arhitekts Juris Bērziņš, Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Zane Zajančkauska, RTU zinātniece Dr. Inga Lašenko un tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne, kino pētniece un fotogrāfe Viktorija Eksta un fotogrāfs Paulis Jakušonoks, literatūrzinātnieks Andrejs Grāpis un zinātniece Lelde Eņģele, folkloras krātuves pētniece Dace Bula, Jaunā Rīgas Teātra aktrise Liene Šmukste, mākslinieki – Indra Sproģe, Jānis Straupe, Maija Rezenberga, Kristīne Nuķe – Panteļejeva, Daiga Krūze un Kirils Panteļejevs, dzejnieks Krišjānis Zeļģis, kā arī Bolderājas kultūras aktīviste Sandra Jakušonoka. Nodarbībās ikvienam bija iespēja piedalīties sarunās par dažādiem kultūras virzieniem un aktualitātēm, kā arī radoši izpausties praktiskajās radošajās darbnīcās.

Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolas nodarbību cikls notiek sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014.

Dalība nodarbībā bez maksas.