Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Sabiedrībā zināmi cilvēki atbalsta labdarības akciju "Apsnieg eņģeļu koks" – arī Tu vari palīdzēt

Redakcija
Redakcija

Decembris ir laiks, kad nedaudz vairāk vēlamies darīt labus darbus, pateikt labus vārdus un palīdzēt kādam, kam tas ļoti nepieciešams. Lai kādai īpašai sabiedrības daļai padarītu svētkus gaišākus, labdarības akcijas Apsnieg eņģeļu koks ietvaros tiek iepriecināti nedziedināmi slimi bērniņi. Vairāki Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības aprūpē esošie bērni uzrakstīja vēstules saviem elkiem, kurus, savu veselības problēmu dēļ, ikdienā neizdotos sastapt, jo savu ikdienu šie bērni lielākoties pavada ģimenes lokā.

Atbalstot šo akciju, Coca-Cola dāvājusi prieku vairākiem nedziedināmi slimiem bērniņiem – sniegusi iespēju sastapt savus lielākos elkus. Tā īpašs video sveiciens no dziedātājas Samantas Tīnas iepriecinājis kādu meitenīti – Ēriku, kurai ir reta ģenētiska saslimšana, kas ietekmē muskuļu spēju funkcionēt. Ērika šo sveicienu kopā ar mūzikas disku izvēlējās kā sev tīkamāko Ziemassvētku dāvanu.Savukārt aktieris Mārtiņš Egliens piepildīja 9 gadus vecā Ričarda sapni satikt aktiera attēloto Karlsonu. Īpašos sveicienus saviem mazajiem faniem vēl gatavo mūziķis Dons un hokeja kluba Dinamo Rīga hokejists Edgars Masaļskis. Atbalstīt akciju aicinājušas arī mūziķu grupas The Sound Poets un PeR.

Sekojot slavenību piemēram, šonedēļ ar t/p Alfa novietotā enģeļu pasta starpniecību, ikvienam ir iespēja iepriecināt kādu no 160 bērniņiem, nosūtot tiem laba vēlējumus un gaišus vārdus svētkos. Atbalstīt akciju iespējams arī apmeklējot labdarības koncertu, kas norisināsies Rīgas Domā 25.decembrī plkst.15:00.

„Sabiedrība bieži pat neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērniņu dzīvībām. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus. Šo bērnu dzīves ir īpašas, jo viņu un viņu vecāku ikdiena aizrit, sadzīvojot ar slimības radītajiem ierobežojumiem. Tas ir brīnišķīgi, ka sabiedrībā pazīstami cilvēki velta savu laiku smagi slimu bērniņu iepriecināšanai. Ne vienmēr dāvana ir mērāma naudiskā izteiksmē. Pats svarīgākais ir šiem bērniem un viņu ģimenēm dāvāt svētku sajūtu un, daloties ar laba vēlējumiem un mīlestību, padarīt svētkus gaišākus, kā arī palīdzēt nejusties tik vientuļiem šajā pasaulē,” stāsta Anda Jansone, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja.

“Lai šīm īpašajām ģimenēm padarītu svētkus un ikdienu gaišāku, šogad mēsatbalstām un aicinām arī citus atbalstīt labdarības akciju Apsnieg eņģeļu koks.Pirmssvētku iepirkšanās drudzī acinu veltīt tikai dažas minūtes sava laika, lai nosūtītu mīļu sveicienu bērniem. Jums tas neprasīs daudz, bet ģimenēm, kurās ir smagi slims bērniņš, tas sniegs iemeslu atkal uzsmaidīt,” saka uzņēmuma Coca-Cola sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Dricka.

Labdarības akcija Apsnieg eņģeļu koks ir vienīgā Latvijā, kas pievērš uzmanību paliatīvā aprūpē esošiem, nedziedināmi slimiem bērniem un viņu ģimenēm. Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību paliatīvā aprūpē esošu bērnu problēmām, kā arī aicināt uz līdzcietību un svētkos iepriecināt šo bērnu ģimenes, tādējādi padarot viņu dienas gaišākas.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska labuma organizācija, kas jau 16 gadus ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina nepārtrauktu palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi.

Samantas Tīnas video sveiciens apskatāms šeit: