Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Jūrmala martā aicina uz Aspazijai un Rainim veltītiem pasākumiem

Redakcija
Redakcija

Godinot Raini un Aspaziju, 150. jubilejas gadā abu dzejnieku iemīļotajā pilsētā Jūrmalā plānoti daudzi viņu daiļradei un dzīves gaitām veltīti kultūras pasākumi, un liels pasākumu klāsts plānots tieši martā, kad 16. datumā ir Aspazijas dzimšanas diena.

Aspazijas mājā (Z. Meierovica prospektā 18/20) katru mēnesi notiek Aspazijai veltīti pasākumi “Kafija ar Aspaziju”. 16. martā plkst. 17.00 šajā pasākumu ciklā Aspazijas māja aicina uz literāri muzikālu vakaru “Tu atplauksi uz jaunu pavasari”. Sarīkojumā piedalās aktrise Rēzija Kalniņa un pianiste Ilze Dzenīte.Ieeja
Aspazijas mājā un citās Jūrmalas pašvaldības kultūras iestādēs ir bez maksas, taču tā kā interesentu skaits uz pasākumu ir ierobežots, lūgums pieteikties iepriekš, piezvanot pa tālruni 67769445.

16. martā plkst. 11.00–12.00 tiešraidē no Aspazijas mājas Latvijas Radio 1 raidījumā “Kultūras rondo” varēs klausīties Aspazijai veltītu programmu “Vij rozes ap galvu, lai valda prieks …”. Raidījumāpiedalīsies dzejniece Māra Zālīte, dramaturģe Inga Ābele, aktriseRēzija Kalniņa un literatūrzinātniece, tulkotājaAstrida StānkeASV.

27. martā plkst. 17.00 Aspazijas mājā literatūrzinātnieces, tulkotājas Astridas Stānkes (ASV) 80 gadu jubilejas vakarā notiks pirmās angļu valodā tulkotās Aspazijas prozas grāmatas“Aspazijas proza” (angļu valodā – “Aspazijas prose: stories, fantasies, dialogues, a novella”) atvēršanas svētki.

Savukārt Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35) 20. martā plkst. 19.00 kamerkoris „Austrums” aicina uz dzejnieku mīlas lirikai un abu savstarpējo attiecību izzināšanai veltītukoncertu "Gaismas straume līst".

Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu ielā 29) 26. martā tiks atklāta Raiņa telpa ar Ivara Mailīša veidotu multimediālu ekspozīciju “Plašums. Dziļums. Bezgalība”. Šī ekspozīcija Raiņa telpā būs apskatāma līdz pat 2016. gadam.

Jūrmalas teātris (Muižas ielā 7) Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā skatītājiem dāvā Leldes Stumbres lugas “Aspazija. Vakara laivā” iestudējumu. Skatītāji uz pirmizrādi ir aicināti 29. martā plkst. 16.00.

Jūrmalas teātris martā aicina arī uz Rainim un Aspazijai veltītām viesizrādēm: 28. martā plkst. 16.00 viesosies Daugavpils novada Kultūras centra teātra trupa “Trešais variants” ar iestudējumu “Ērkšķu krekls, zvaigznes ceļš”, 28. martā plkst. 19.30 – Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauniešu teātra studija ar Aspazijas lugas “Ragana” iestudējumu un 29. martā plkst. 12.00 – Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Metalurgu Tautas teātris ar Raiņa lugas “Pūt, vējiņi” iestudējumu.

Gada garumā Jūrmalā plānoti arī citi Rainim un Aspazijai veltīti pasākumi, piemēram, jūnijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves redzēsim Rēzijas Kalniņas režijā veidotu muzikālu iestudējumu, kas veltīts abu dižgaru mīlas sarakstei vēstulēs.