Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Labdarības akcijā Eņģeļi pār Latviju saziedoti 280 695 eiro!

Redakcija
Redakcija

2014. gada 14.decembrī LNT, Swedbank, Rimi un Ziedot.lv rīkotās labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju sirsnīgā pirms Ziemassvētku pasākumā kopumā bērniņiem tika saziedoti 280 695,97 eiro. Iegūtie līdzekļi nodrošinās iespēju palīdzēt ne tikai akcijas laikā pieteiktajiem bērniem – Līgai Samantai, Adriai, Timofejam un Ancei, bet vēl 50 bērniem, kuriem tas ļoti nepieciešams. Labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju organizatori pateicas visiem un ikvienam labas gribas ziedotājiem!

Kopumā saziedotie 280 695,97 eiro ļaus Līgai Samantai (16 gadi) veikt operāciju Minhenes ortopēdiskajā klīnikā, Adriai (1 gads) būs iespējams iegādāties speciālo medicīnas pārtiku. Savukārt Timofejam (7 gadi), pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, būs iespēja saņemt konsultāciju un izmeklējumus Berlīnes klīnikā, bet Ance (5 gadi) varēs doties uz regulāru rehabilitāciju. Papildu tam, būs iespēja palīdzēt vēl 50 bērniem.

„Labdarība ir svētki, svētkos mēs saņemam un dāvinām dāvanas. Man ir prieks par to, ka visi kopā spējam uzdāvināt 54 bērniem labāku dzīvi. Paldies par sirsnību, siltumu un ticību. Lai ikvienam mīļi Ziemassvētki”, stāsta akcijas „Eņģeļi pār Latviju” vadītājs Guntars Gulbiņš.

Sirds siltums un labestība virmo
Labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju pasākuma dienā Līvu laukumā jau no paša rīta norisinājās dažādas aktivitātes, kurās piedalījās mazi un lieli ziedotāji. Visapkārt valdīja sirsnīgas un pacilājošas pirms Ziemassvētku sajūtas, par ko jāpateicas ikvienam pasākuma dalībniekam un apmeklētājam. Cilvēki bija parūpējušies par trūcīgajām ģimenē un sanesuši ļoti daudz mantu – dažādus apģērbus, rotaļlietas, grāmatas un vēl citas vērtīgas lietas. Tāpat pasākuma laikā varēja iegādāties labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju nolūkam veidotus suvenīrus – šalles, cimdus, zeķes, piespraudes, krūzes, kurus rotā skaists eņģelītis.

„Sirsnīgs paldies 54 ģimeņu vārdā par palīdzību un sagādāto Ziemassvētku brīnumu. Labdarība ir kļuvusi par Latvijas sabiedrības vienu no vērtībām. Tā ir kā nerakstīta pilsoniska līdzdalība, redzot, ka kādam no līdzcilvēkiem ir vajadzīga palīdzība, rīkoties, negaidot, ka to paveiks kāds cits vai valsts. Manā izpratnē tā ir zināma sabiedrības brieduma pakāpe, jo identificējamies ne tikai ar savu ģimeni, bet gan ar tautu, kuras sadaļa esam un par kuras labklājību esam līdzatbildīgi”, stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Svētku koncerts Lielajā ģildē
Kad ārā satumsa, organizatori, brīvprātīgie un ziedotāji pārcēlās uz Lielās ģildes iekštelpām, lai gatavotos Eņģeļi pār Latviju lielajam Ziemassvētku koncertam, kuru vadīja Guntars Gulbiņš un Katrīne Pasternaka. Koncertā tiešraidē ar skaistām Kārļa Lāča veidotām dziesmām skatītājus uzrunāja Linda Leen, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Marts Kristians Kalniņš, Normunds Rutulis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Igo, Juris Jope, Elīna Šimkus. Arī šajā gadā svētku koncerta laikā bija iespēja ziedot, piezvanot uz labdarības tālruni, un aprunāties ar LNT studijā esošām Latvijā pazīstamām un cienījamām personībām. Ziedotāju zvanus pieņēma Kristīne Garklāva, Dainis Grūbe, Aina Poiša, Artūrs Mednis, Jana Duļevska, Varis Vētra, Valters Krauze, Zane Daudziņa, Ineta Radēviča, Māris Grigalis un citi.

Ziedot labdarības akcijai Eņģeļi pār Latviju vēl ir iespējams līdz 2015.gada 15.janvārim portālā Ziedot.lv, Swedbank internetbankā un filiālēs un veikalos Rimi un Superneto visā Latvijā.

Paldies ikvienam ziedotājam akcijas Eņģeļi pār Latviju ietvaros!