Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Uzveduma „Mūzika, deja, piedzīvojums!” scenogrāfija iegūst balvu konkursā „Gada balva dizainā 2014”

Redakcija
Redakcija

„Latvijas Koncertu” veidotā deju uzveduma „Mūzika, deja, piedzīvojums!” scenogrāfs Didzis Jaunzems Latvijas Dizaineru savienības konkursā “Gada balva dizainā 2014” ieguva vienu no Vides dizaina kategorijas balvām par šī uzveduma skatuves scenogrāfiju.

Par šo projektu Didzis Jaunzems saka: „Deju uzvedums „Mūzika, deja, piedzīvojums!” ir jauns redzējums par mūsdienu scenogrāfiju. Tā vairs netiek uztverta kā skatuves dekorācija, bet gan kā rīks dažādu telpisko situāciju radīšanai. Operas skatuves telpa 10 x 10 x 10 m tiek sadrumstalota vissīkākajā pamatvienībā. Ar iegūto masu iespējams veidot visdažādākos telpas scenārijus specifiskus dažādām dejām. Iespējams veidot telpu kā viendabīgu masu (pamats), no divām pusēm atvērtu telpu (aizkars), telpu ar centrisku elementu (koks), telpu ar vairākiem vertikāliem elementiem (mežs) utt. Vertikālo elementu materiālam izmantotas caurspīdīgas plastikāta caurulītes ar kopējo garumu 10 000 m, kas „uzsūc” gaismu un izkliedē to visa elementa garumā.”

Ar krāšņo deju uzvedumu „Mūzika, deja, piedzīvojums!” Latvijas Nacionālajā operā šā gada 21. jūnijā noslēdzās Rīgas festivāls.

Latvijas Dizaineru savienības konkursam “Gada balva dizainā 2014” kopā tika iesniegti 103 pieteikumi visās kategorijās.