Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


11. novembrī sadarbībā ar Rīga2014 notiks forums „Pilsētas Eiropai - Brīvība. Atbildība. Rīcība”

Redakcija
Redakcija

Starptautisko forumu „„Pilsētas Eiropai” - Brīvība. Atbildība. Rīcība”, ko 11.novembrī rīko nodibinājums Rīga 2014 un Eiropas nevalstiskā organizācija „Dvēsele Eiropai”, uzrunās Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komitejas (EESK) prezidents Henrijs Malose (Henri Malosse). EESK ir konsultatīva asambleja, kas sagatavo atzinumus Eiropas Savienības Padomei, Eiropas Komisijai un Eiropas Parlamentam. Savukārt Eiropas darba devēju, darba ņēmēju un citu interešu grupu pārstāvji var paust savu viedokli par ES jautājumiem šai komitejai, lai mēģinātu panākt tā pārstāvniecību minētajās ES institūcijās.

Forumu atklāšanas uzrunās arī Ārlietu ministrijas Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, Eiropas parlamenta deputāte Inese Vaidere, ES prezidentūras sekretariāta Kultūras un publiskās diplomātijas programmas vadītāja Selga Laizāne, Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, "Dvēsele Eiropai" organizācijas pārstāve Rarita Zbranka.

Starptautiskajā forumā kopā ar bijušo, esošo un nākamo Eiropas kultūru galvaspilsētu pārstāvjiem, pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem un politiķiem tiks meklētas atbildes uz šādiem jautājumiem: Vai Rīgu var uzskatīt par paraugu Eiropas kultūras galvaspilsētām? Kā pilsēta un iedzīvotāji kopā ar politisko lēmumu pieņēmējiem var aktīvi piedalīties Eiropas apvienošanās procesā? Kāda ir iedzīvotāju loma demokrātijas attīstībā un brīvības saglabāšanā?

Forumam var reģistrēties līdz 10.novembrim, plkst.15:00, piesakot dalību epastā riga2014@riga2014.org, forums tiks translēts tiešraidē portālā Rīga 2014 latviešu un angļu valodās. Forums notiks konferenču centrā „Citadele” (Republikas laukumā 2a, Rīgā). Visiem interesentiem ieeja bez maksas.

Rīgā ieradīsies arī 1988.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Berlīnes mākslinieciskā vadītāja un Berlīnes mākslu akadēmijas vicerektore Nele Hertlinga, 2015.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Pilzeņas mākslinieciskais vadītājs Jirži Suļzenko, Eiropas festivālu asociācijas ģenerālsekretāre Katrīna Deventere, Eiropas parlamenta deputāti Inese Vaidere un Arne Līcs, Ukrainas rakstnieku PEN organizācijas viceprezidents, rakstnieks Andrejs Kurkovs, vairāki bijušo un esošo Eiropas pilsētu mēri un projektu pārstāvji.