Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Bezmaksas nodarbības gan bērniem, gan topošajiem vecākiem

Redakcija
Redakcija

Izglītojošas un radošas nodarbības dažādu vecumu mērķauditorijām ģimeņu organizācija „Mammamuntetiem.lv” piedāvā jau vairāk nekā četrus gadus, no kurām vairāki lekciju cikli ir bez maksas. Jāatzīmē – bērniem „Mammamuntetiem.lv” „Bērnu universitātē” maksas nodarbības nekad nav bijušas.

Šajā rudenī bezmaksas nodarbību klāstā ir pirmsdzemdību kursu nodarbība par jaundzimušā aprūpi un „Mammamuntetiem.lv” „Bērnu universitātes” Princešu studijas (notiek divas reizes mēnesī), kā arī novembra sākumā tiek ieviesta jauna mācību programma – Dabas pētnieku studijas.

Bezmaksas nodarbības bērniem vecumā no 7 līdz 10 gadiem
Skola beidzas jau ap pulksten 14 vai 15, un nav kur atstāt bērnu? Ar šādu problēmu saskaras daudzi vecāki, tāpēc ģimeņu organizācija „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” ir izveidojuši Interešu un izglītības centru „Bērnu universitāte”, kas vērsts uz individuālo talantu attīstīšanu un skolēnu priekšstatu un izpratnes veidošanu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām profesijām un jomām. Princešu studijās galvenais akcents likts uz visdažādāko rokdarbu apguvi un fantāzijas attīstīšanu, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbus, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas – arī no otrreizējās pārstrādes materiāliem. Princešu studijās apgūst arī pieklājības normas un etiķeti.

Novembra sākumā tiks atklāta jauna mācību programma – Dabas pētnieku studijas. Tas ir nodarbību cikls, kurā galvenais akcents likts uz dabas pētniecību un dažādiem eksperimentiem – uz dabas vairošanās procesu apguvi (koki, augi, dzīvnieki, putni utt.), dzīvnieku komunikācijas veidu izpēti, dzīvo radību pielāgošanās spēju attiecīgajā vidē izprašanu (piemēram, barības iegūšana vai aizsardzība pret plēsējiem).

Tuvākās Princešu studiju nodarbības:
29. oktobrī plkst. 16.00 „Galda spēles”. Meistarosim pašas savu galda spēli.
5. novembrī plkst. 16.00 „Rotu darināšana ar ķēdītēm un pērlēm”. Mācīsimies dažādus veidus, kā pagatavot pērļu kaklarotu un rokassprādžu aizdares.

Tuvākās Dabas pētnieku studiju nodarbības:
11. novembrī plkst. 16.00 „Koki – neatņemama dabas vērtība”. Mācīsimies praktiski noteikt koka vecumu.
9. decembrī plkst. 16.00 „Vairošanās procesi dabā”. Koki, augi, dzīvnieki, putni un citi dabas brīnumi.

Bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem
Gudro Sievu skola topošajiem vecākiem cenšas nodrošināt bezmaksas izglītojošus seminārus par bērnu kopšanu, audzināšanu, kā arī dzemdību un pirmsdzemdību periodu. Šobrīd piedāvājam apmeklēt divas bezmaksas nodarbības:

„Jaundzimušā aprūpe un ievads hendlingā”
Kā dzemdībās jūtas mazulis? Pirmās stundas pēc dzemdībām. Jaundzimušā aprūpe. Krūts piena nozīme. Iespējamās problēmas, uzsākot krūts barošanu. Hendligs (kā pareizi turēt, celt mazuli). Jaundzimušā drošība. Par bērna aprūpi ir jāzina arī tētim, tāpēc ņemam līdzi tētus! :) Nodarbību vada fizioterapeite Zane Paiča.

Tuvākās nodarbības:
20. oktobrī plkst. 18.30;
3. novembrī plkst. 18.30.

Nodarbību topošajiem vecākiem dāvina ELKOR „Māmiņu karte”, ko māmiņas var iegūt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. Karte sniedz iespēju ELKOR bērnu preču nodaļās iepirkties ar 15% atlaidi. Vairāk uzzini – „www.elkor.lv”.

„Bērna zīdīšana”
Šīs nodarbības laikā būs iespēja uzzināt visu nepieciešamo par zīdīšanu. Aicinām nākt līdzi arī topošos tēvus, kuri ir neatsverams atbalsts un palīgi arī zīdīšanas procesā. Nodarbības vada sertificēta zīdīšanas speciāliste Sandra Lase.

Tuvākās nodarbības:
15. oktobrī plkst. 18.00;
16. oktobrī plkst. 13.00;
21. oktobrī plkst. 12.00.

Lai pieteiktos nodarbībām, apmeklē Gudro Sievu skola Mīļi gaidīti visi interesenti!