Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Jau rīt Rīgā notiks pirmais sportiski patriotiskais skrējiens par Latviju „Lāčplēšu kross”

Redakcija
Redakcija

Rīt Rīgā norisināsies pirmais Patriotisma mēneša – novembra ieskaņas pasākums, sportiski patriotiskais skrējiens par Latviju „Lāčplēšu kross”. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 600 dalībnieku no visas Latvijas, tostarp ģimenes ar maziem bērniem, skolēni, jaunieši un arī pieaugušie. Jau no plkst. 9.00 Biķernieku trasē sāksies reģistrācija pasākuma dalībniekiem, bet divas stundas vēlāk, plkst. 11.00., krosu svinīgi atklās un klātesošos uzrunās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. „Lāčplēšu krosā” pirmie trasē dosies Kadetu skrējiena dalībnieki.

Pirmo reizi Rīgā Patriotisma mēnesis tiek atzīmēts ar sportiski patriotisku pasākumu „Lāčplēšu kross” ar devīzi „Mēs esam stipri”. Tas būs atraktīvs un saliedējošs pasākums, skrējiens par Latviju, kurā dalībniekiem būs ne tikai jāskrien kross pa Biķernieku meža takām, bet arī ik pa laikam trasē jāpārvar vienkārši šķēršļi, kas būs pa spēkam ikvienam.

Pirmais starts tiks dots plkst. 11.00 Kadetu skrējiena komandām, skolēniem no 12 līdz 14 gadu vecumam, un Jauniešu skrējiena dalībniecēm, kur startēs jaunietes vecumā no 15 līdz 17 gadiem. Pusstundas vēlāk trasē dosies arī jaunieši, bet plkst. 12.00 Jauniešu skrējiena komandas. Tie, kuri pieņēmuši izaicinājumu noskriet 2,5 km un pārvarēt šķēršļus Tautas skrējienā, kam starts būs plkst. 12.30, kad distancē dosies sievietes, bet plkst. 13.00 - vīrieši. Populārākā „Lāčplēšu krosa” distance ir Pieaugušo skrējiens, kurš vairāk piemērots profesionāli sagatavotiem un šādu distanci pieredzējušiem skrējējiem. Trases garums šajā distancē paredzēts 5km un plkst. 13.30 trasē skries sievietes, plkst. 14.00 - vīrieši, bet plkst. 15.00 - komandas.

Ģimeņu skrējienam nav paredzēts kopējs starts, bet jebkurā laikā no plkst. 11.00 līdz 16.00 ikviens var nākt uz Biķernieku trasi, piereģistrēties un noskriet šo distanci kopā.

„Lāčplēšu krosā” ar pirmo numuru plkst. 11.30 startēs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar biedrības „Par stipru Latviju” valdes locekli Juri Kokaini. Tautas skrējienā ar visiem kopā skries arī pazīstamais šķēpmetējs Ansis Brūns un Ģimeņu skrējienā kopā ar savām četrām dāmām piedalīsies arī Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Apbalvošanas ceremonija paredzēta plkst. 16.30, kad suminās uzvarētājus visās ieskaites grupās.