Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Izstāde “Pet Ekspo 2010” – pasākums dzīvnieku draugiem

Visi interesenti un dzīvnieku draugi laipni gaidīti 18. un 19. septembrī Ķīpsalā, kur notiks iecienītā starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde “Pet Ekspo 2010”. Apmeklētāji varēs vērot starptautiskās kaķu un suņu izstādes, jauntrušu izstādi, aizraujošus šovus un paraugdemonstrējumus, aplūkot visdažādākos mājdzīvniekus un eksotiskus mīluļus.

Mazais smirdeklītis Koko un citi zvēri
Abās izstādes dienās varēs aplūkot visdažādāko šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan no ārzemēm, apskatīt dažādu šķirņu trušus, mājputnus, papagaiļus, skaistākās dekoratīvo baložu šķirnes, dekoratīvos grauzējus, dekoratīvos seskus, mazo smirdeklīti skunksu Koko un daudzus citus dzīvniekus. Izstādē par pievilcīgām cenām apmeklētāji savam mīlulim varēs iegādāties barību, vitamīnus un rudens slapjdraņķim vai aukstai ziemai piemērotus tērpus un aksesuārus, tāpat arī iegūt izglītojošu informāciju par mājdzīvnieku veterināriju un citiem jautājumiem. Mazie apmeklētāji varēs doties rotaļu virpulī atrakciju parkā “Lec un Minies”.

Starptautiskā kaķu izstāde
Starptautiskajā kaķu izstādē šogad piedalīsies vairāk nekā 250 kaķu no Latvijas un ārzemēm, pārstāvot gandrīz visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Izstādē varēs aplūkot gan populāros britu īsspalvainos un britu garspalvainos kaķus, Birmas kaķi, Persijas kaķi, Angoras kaķi, krievu zilo kaķi, Bengālijas, kaķi, Devonas un Kornvolas reksus, bobteilu, kā arī beidzot Latvijā dzimušus meinkūnus un daudzus citus.

Pirmoreiz noteiks četrkājainos “Rīgas Mis Ņau” un “Rīgas Misters Ņau”
Pirmoreiz Latvijā notiks starptautisks konkurss četrkājainajiem mīluļiem “Rīgas Mis Ņau” un “Rīgas Misters Ņau”, kur par tituliem sacentīsies visdažādāko šķirņu kaķi. 18. septembrī plkst.15.00 par “Rīgas Mis Ņau” titulu WCF ringā sacentīsies kaķenītes, savukārt 19. septembrī 15.00 tiks noskaidrots labākais runcis, kurš iegūs titulu “Rīgas Misters Ņau”. Kaķu šķirnes atbilstību šķirnes standartam vērtēs sertificēti tiesneši no Vācijas un Krievijas.

Starptautiskā suņu izstāde un tās “rozīnītes”
Starptautiskajā suņu izstādē kopumā varēs aplūkot aptuveni 1500 visdažādāko šķirņu suņus no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Norvēģijas un Šveices. Līdzās populārām un labi zināmām suņu šķirnēm arī šogad būs izstādes “rozīnītes” jeb īsti retumi – amerikāņu kailais terjers un faraonu suņu ģimenīte.

Apmeklētāji varēs aplūkot eleganto faraonu suņa mammu Fifu un tās kucēnus, kas ir dzimuši tepat Latvijā. Kopumā Latvijā ir zināmi seši šīs retās šķirnes pārstāvji. Pastāv uzskats, ka šie suņi radušies pirms 6000 gadiem Senajā Ēģiptē. Par faraonu suņiem klīst leģendas, to attēli rotājuši vāzes un apbedījumu vietas. Vēlāk tie nonākuši romiešu imperatoru villās Maltā un Madeirā. 6000 gadu garumā tur tie spēja saglabāt savu pirmatnējo izskatu, līdz 19. gs. nonāca Eiropā. Graciozais, īsspalvainais, rudais suns ar dzintarkrāsas acīm izstaro grāciju, spēku, brīvību un cieņu. Cauri gadsimtiem tas ir saglabājis savu mednieka instinktu. Taču tas ir arī lielisks kompanjons un ģimenes mīlulis, īsts mīlestības iemiesojums.

Atšķirībā no faraonu suņa amerikāņu kailais terjers ir jauna šķirne, kas reģistrēta tikai 2004. gadā. Tādēļ nav brīnums, ka Latvijā dzīvo tikai divi šīs šķirnes pārstāvji. Šīs šķirnes sākums ir datējams ar 1972. gadu un ir saistīts ar retterjeriem, kam laiku pa laikam dzimuši kucēni bez spalvas. Šie suņi, kuru vienīgais apspalvojums ir tikai uzacis un ūsas, ir viegli kopjami un ļoti piemēroti alerģiskiem cilvēkiem. Šiem suņiem piemīt terjeriem raksturīgais kustīgums un mednieku instinkts, un tie arī lieliski iekļaujas ģimenē.

Suņu mode, sacensības un paraugdemonstrējumi
Līdztekus suņu šķirņu vērtēšanai ringos apmeklētāji varēs vērot virkni aizraujošu pasākumu. Abās izstādes dienās plašā pasākumu programma sāksies ar vispārējā paklausības kursa un adžiliti sacensībām. Tām sekos kucēnu parāde “Best Baby” un zoosalona “Aramiss” teatralizēts suņu kostīmu šovs “D’Artanjans un trīs musketieri” un 2011. gada modes skate. Apmeklētāji varēs vērot arī apsardzes suņu darbu – kā jāaiztur likumpārkāpējs vai jāatrod kāds noslēpts priekšmets. Šo un vēl citas atraktīvas, teatralizētas ainiņas demonstrēs apsardzes firmas četrkājainie darbinieki ar saviem saimniekiem. Lai sagādātu prieku ikvienam apmeklētājam, suņu saimnieki kopā ar saviem dresētajiem mīluļiem demonstrēs dažādas sadzīviskas ainiņas, kurās suņi rādīs gan savu dejotprasmi, gan arī to, kā, izmantojot suņa gudrību un paklausību, ir iespējams atvieglot ikdienas mājas rūpes.

Svētdien, 19. septembrī, plkst. 15.30 sāksies jauno suņu pavadoņu – hendleru – sacensības, kur tiks demonstrēta sava un četrkājaino mīluļu māka un paklausība. Tradicionāli abu izstādes dienu noslēgumā no plkst. 16.00 izstādes suņi sacentīsies par titulu “Best in Show”.

Jauntrušu izstāde un Pelnrušķītes ķirbja kariete Ķīpsalā
Ķīpsalā šajās dienās notiks arī jauntrušu izstāde, kurā būs aplūkojami aptuveni 60 dažādu šķirņu garauši. Pirmoreiz apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī baltos pundurauntrušus ar zilām acīm un
garspalvaino Angoras trusi. Šiem trušiem spalvas garums sasniedz pat 13 cm, un tie prasa ļoti rūpīgu kopšanu.

Gandrīz katram bērnam ir zināma pasaka par Pelnrušķīti, kas dodas uz prinča balli karietē, kas patiesībā ir noburts ķirbis. Bagātīgā ķirbju raža ir rosinājusi izdomas bagāto “Trušu pilsētiņas” saimnieku Ojāru Narvilu kļūt par “labo burvi” un realizēt jaunu, aizraujošu ideju – izgatavot īstu ķirbja karieti, kas būs aplūkojama tikai “Pet Ekspo 2010” apmeklētājiem. Tikai šoreiz stalto zirgu vietā būs garauši.

Izstādi “Pet Ekspo 2010” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu "Mooncat" un Latvijas Kinoloģisko klubu "Favorīts”. Plašāka informācija izstādes mājaslapā: Pūkainās dienas Ķīpsalā

Norises vieta un laiks:
18. un 19. septembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam – ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem – Ls 2
Pensionāriem – Ls 2
Pieaugušajiem – Ls 3
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) – Ls 7,50

Papildu informācija:
Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011, GSM: 29450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 67067525, GSM: 26410381, e-pasts: dace.dambe@bt1.lv