Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Aicina pieteikt pretendentus Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2014”

Redakcija
Redakcija

Sākusies pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2014”. 2015. gada 22. februārī balvas tiks pasniegtas jau septīto reizi. “Boņuks” ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē.

Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. Balvas aizsācēji 2008. gadā ir biedrības “Kukuži” un “Latgolys Producentu Grupa”, bet pērn Latgaliešu kultūras balvas rīkošanā iesaistījās Latgales vēstniecība GORS. 2014. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 20 nominācijās, kas skar sabiedriskās aktivitātes, mūzikas un literatūras sfēras.

Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā satiekas aktīvākie ļaudis, kuru darbības, dzīves aicinājuma un rosīšanās lauks ir latgaliešu kultūra vai ar to saistītas nozares. Katru gadu balvu pasniegšanas ceremonija tiek kuplināta ar latgaliskiem muzikāliem priekšnesumiem. Iepriekšējā ceremonijā uz skatuves kāpa gan grupas “Bez PVN” un “Dabasu Durovys”, gan projekts “Kapļi” un arī mūziķis Kārlis Kazāks. “Boņuks 2014” pasākuma pirmajā daļā iecerēts vēlreiz izrādīt oktobrī pirmizrādi piedzīvojušo uzvedumu “Francis”, kas veltīts ievērojamajam valstsvīram Francim Trasunam. Uz apbalvošanas ceremoniju klātienē ir gaidīts ikviens interesents.

Aizpildītas pieteikuma anketas balvai “Boņuks 2014” elektroniska dokumenta formātā vai aizpildītas tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība GORS gaidīs līdz 2015. gada 15. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā.

Pērn balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktiviatāti latgaliešu kultūrā 2013. gadā balvas saņēma Latvijas Televīzijas raidījums “Cytaidi latviskais”, Latvijas Radio raidījums “Kolnasāta”, fotogrāfa Māra Maskalāna foto projekts "Nagļi. LV 4631", Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca, projekts “Kapļi”, grupas “Bez PVN”, “Dabasu Durovys” un citi, bet balva par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā tika pasniegta kordiriģentei un mūzikas pedagoģei Terēzijai Brokai.

Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2014” norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rēzeknes novada dome, Rēzeknes pilsētas dome.

Tiešsaistē anketas aizpildāmas: ej.uz/Bonuks2014
Saziņai un jautājumiem: bonuks@rezekne.lv
Nolikums un plašāka informācija: latgalesgors.lv