Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Novembra sākumā Rīgā noris Lielbritānijai veltīts pasākumu cikls – Britu nedēļa

Redakcija
Redakcija

Šogad no 3. līdz 9. novembrim Rīgā norisināsies Britu nedēļa (British Week) - Lielbritānijas tradīcijām un vēsturei, uzņēmējdarbībai, radošo industriju izaugsmei, ekonomikai, politikai, kultūrai un nacionālajai virtuvei veltīts pasākumu cikls vienas nedēļas garumā. Septiņu dienu laikā daudzās Rīgas vietās notiks pasākumi, kuru laikā pasākuma organizators Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (BritCham) un tās sadarbības partneri - Lielbritānijas Vēstniecība, Lielbritānijas vēstniecības Tirdzniecības un investīciju nodaļa, Latvijā pārstāvētie Lielbritānijas uzņēmumi un dažādu nozaru viesi no Lielbritānijas iepazīstinās Latvijas iedzīvotājus ar britu kultūras un vēsturisko mantojumu, ekonomisko potenciālu un biznesa iespējām. Britu nedēļas apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties diskusijās par politiku un Eiropas nākotni, kā arī lutināt sevi ar britu nacionālās virtuves gardumiem.

"Britu nedēļas mērķis ir piedāvāt daudzveidīgu programmu, kas ļaus Latvijas iedzīvotājiem iepazīt Lielbritāniju no dažādiem skatu punktiem. Vēlamies iepazīstināt ar šo lielvalsti, kas, sekmīgi apvienojot tradicionālo un moderno, kļuvusi par vienu no pievilcīgākajiem galamērķiem uzņēmējdarbībai, mākslai, modei, augstajām tehnoloģijām, faktiski, jebkurai izdustrijai vai nozarei. Mēs vēlamies dot iespēju ikvienam ieraudzīt, sajust un izgaršot, cik lieliska ir britu kultūra, cik daudzveidīga ir britu virtuve, cik aizraujošas ir britu biznesa idejas un cik sena ir britu vēsture. Nāciet, piedalieties, baudiet," stāsta Ivi Anna Buce, BritCham izpilddirektore, valdes locekle.

Britu nedēļas laikā savā pieredzē dalīsies veiksmīgi un panākumiem bagāti britu uzņēmēji Nils Everits (Neil Everitt) un Eds Vills (Ed Will), kā ari britu dokumentālā kino režisors, Emmy balvas laureāts, Kinoakadēmijas balvas nominants Martins Herings (Martin Herring). Britu nedēļas laikā notiks gan profesionāļiem, gan plašai publikai paredzēti pasākumi. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties interneta vietnē www.britcham.lv.

Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (BritCham) dibināta 1996. gadā, un tā ir viena no lielākajām ārvalstu uzņēmēju apvienībām Latvijā. Tās biedru vidū ir uzņēmumi gan no Latvijas un Lielbritānijas, gan citām valstīm. BritCham veicina gan kopējo tirdzniecības un investīciju attīstību, gan īpaši starp Latviju un Lielbritāniju. BritCham saviem biedriem nodrošina platformu profesionālu un ietekmīgu biznesa un sabiedrisko kontaktu veidošanai, radot saikni ar tiešajiem lēmumu pieņēmējiem biznesā un valstiskajā līmenī.

Pasākumā piedalās: 3K Management, Albert Hotel, Baltic Beach Hotel, Berga Bazārs, Coffee Inn, Grand Palace Hotel, grāmatnīca „Globuss”, „Kanēļa Konditoreja”, Lielbritānijas Vēstniecība Latvijā, Lielbritānijas Vēstniecības Latvijā Tirdzniecības un Investīciju nodaļa, Maison Baltic, Radisson Blu Daugava Hotel, restorāns "De Commerce Gastro Pub 1871", restorāns „Bergs”, restorāns „Indian Raja”, restorāns „La Boheme”, restorāns „Niklāvs”, restorāns „Viesistaba Vintage”, Riga Plaza, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstkola (RISEBA), Royal Batrhooms, veikals „Debenhams”, veikals „Superdry”, Vīna bārs „Garrage”.