Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Iedzīvotāji aicināti vienoties “Zaļajā referendumā” un pieteikt piesārņotās vietas

Redakcija
Redakcija

Visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vienotiesatbalstā iniciatīvai "Zaļais referendums", kas šogad iezīmē jaunu pavērsienu "Lielās Talkas" attīstībā un ko jau atbalstījuši vairāk nekā 1000 cilvēku.

Tā ietvaros ikviens, ieejot mājas lapas www.talkas.lv sadaļā "Zaļais referendums", var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā "zaļu", veselīgu un ekoloģisku valsti.

Savu atbalstu “Zaļā referenduma” mērķiem vispasaules talku organizatoru konferencē ar parakstu apliecināja arī Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

““Zaļais referendums” ir “Lielās Talkas” veidots brīvprātīgs tautas balsojums, kura mērķis ir palīdzēt veidot Latviju kā videi un cilvēka veselībai labvēlīgu valsti ar augošu ekonomiku un augstu dzīves kvalitāti, un panākt, ka šāda virzība būtu viena no valsts prioritātēm. Es domāju, ka šāds viedoklis ir milzīgai daļai Latvijas iedzīvotāju, tāpēc ikvienu aicinu savu gribu paust skaļi! Mēs piedāvāsim iespēju parakstīties gan “Lielās Talkas” mājas lapā, gan ar laiku arī citos fiziskos un elektroniskos veidos, lai ikvienam Latvijas iedzīvotajam būtu iespēja paust savu viedokli,” apliecina kustības “Lielā Talka” vadītāja Vita Jaunzeme.

Paralēli “Zaļā referenduma” aktivitātēm iedzīvotāji tiek aicināti mājas lapā talkas.lv pieteikt viņiem zināmās piesārņotās vietas, kuras būtu nepieciešams sakopt “Lielās Talkas” dienā. Ikvienam ir iespēja gan aplūkot citu pieteiktos punktus, gan papildināt karti ar paša atrastajām piesārņotajām vietām.

Šogad “Lielā Talka” norisināsies 25.aprīlī, kad visa Latvija atkal tiks aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātes. Ikviens tiks aicināts “pielikt roku”, lai tiktu sasniegts “Lielās Talkas” galvenais mērķis un Latvija savā simtgadē būtu tīrākā un sakoptākā valsts pasaulē. Kā ierasts, arī šajā reizē notiks ne tikai atkritumu vākšana, bet arī vides labiekārtošanas pasākumi, kas ar katru gadu kļūst par aizvien nozīmīgāku talkas sastāvdaļu.
Sakopsim Latviju kopā!