Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:20, Did:0, useCase: 3


Piektdien Sporta manēžā notiks vērienīga „Gada brīvprātīgais 2014” godināšana

Redakcija
Redakcija

Šo piektdien, 5.decembrī, Starptautiskajā brīvprātīgo dienā Rīgā notiks plašas un skanīgas brīvprātīgo svinības visas dienas garumā – kopīga zemes mākslas objekta „Cinīši” izveide, reģionālā brīvprātīgo sumināšana un labāko brīvprātīgo godināšana „GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2014”.

Plkst.11.00 Ķengaragā Daugavas promenādē pie gājēju tiltiņa (Maskavas iela 322 D) brīvprātīgie kopā ar māksliniecēm I.Heinacku, L.Bistrakvu un L.Uzulēnu piedalīsies zemes mākslas objekta „Cinīši” izveidē. Mākslas objekts tiks veidots 5. Vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” ietvaros, tā būs lieliska iespēja klātienē ikvienam vērot un piedalīties unikāla mākslas projekta tapšanā. Mākslas objekta izveidi vadīs „Ghetto games” krustēvs Raimonds Elbakjans.

Dienas otrajā pusē, vienlaikus plkst.14.00 Rīgas kultūras un izglītības centros sāksies reģionālā brīvprātīgo sumināšana, kurā pašvaldību vadītāji un pārstāvji personīgi suminās savus brīvprātīgos. Paredzētas svinīgas un sirsnīgas uzrunas un kopīga fotografēšanās. Reģionālo brīvprātīgo sumināšanu notiks:
Rīga - Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē;
Latgale / Vidzeme - Rīgas Stradiņa universitātes Aulā;
Kurzeme / Zemgale - Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīnzālē.

Savukārt plkst.17.00 Rīgas Nacionālajā sporta manēžā (Maskavas ielā 160) sāksies vērienīgākais notikums Latvijas brīvprātīgo kustības vēsturē – „Gada brīvprātīgais 2014” godināšanas ceremonija. Ceremonijā pulcēsies vairāk nekā 2000 brīvprātīgie un brīvprātīgā darba organizēšanā iesaistīties cilvēki no visas Latvijas, sabiedrībā iemīļotas un populāras personas, kā arī mūziķi un citas promenences, lai no pulksten 17.00 līdz 18.00 piedalītos godināšanā.

Pašlaik zināms, ka goda zīmes „Gada brīvprātīgais 2014” saņems astoņi brīvprātīgie, kurus žūrija izvirzīja šai augstajai goda zīmei no kopumā saņemtajiem 239 pieteikumiem no organizācijām un privātpersonām par 265 brīvprātīgajiem no 46 dažādām Latvijas pašvaldībām. Titula „Gada brīvprātīgais 2014” saņēmēji tiks atklāti tikai pasākuma norises dienā, kad sabiedrībā zināmas personas uz skatuves nosauks saņēmēju vārdus un pasniegs goda zīmi.

Pēc svinīgās godināšanas ceremonijas uzstāsies populāri Latvijas mūziķi un DJ, tostarp MUSIQQ, Astro`n`out, Double Faced Eals, Moontalk u.c. (INFO: Jauniešiem līdz 18 g.v. atļauts ballēties līdz plkst. 21.30).

Latvijas labākie pavāri brīvprātīgajiem būs sagādājuši sātīgus un gardus pārsteigumus, būs arī interaktivitātes un aizraujošas izklaides ikvienam.

Ceremonijas „Gada brīvprātīgais 2014” svinīgo norisi, video stāstus par nominantiem, kā arī pasākuma koncertu, burziņu un aizkulises varēs vērot īpaši veidotā televīzijas raidījumā, kas 6.decembrī plkst.17.10 būs skatāms LNT.

Šajos svētkos par brīvprātīgajiem kļūs arī Latvijā zināmas un iemīļotas personības.

Lai iekļūtu Manēžā, būs nepieciešams uzrādīt ielūgumu ar svītru kodu.

Brīvprātīgo godināšanu organizē Nodibinājums Rīga 2014, Valmieras novada fonds, Talsu novada fonds, Jelgavas pilsētas domes Sabiedrības integrācijas pārvalde, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, biedrība „Sadarbības platforma”, biedrība „brīvprātīgais.lv” un Nodarbinātības valsts aģentūra. Godināšanu līdzfinansē arī Eiropas Komisijas programma „Eiropa pilsoņiem”.