Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Trusītis, kas iemidzina bērnus visā pasaulē

Redakcija
Redakcija

Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi visneparastākā gulētejamā pasaka “Trusītis, kurš ļoti gribēja aizmigt”. Kāpēc neparasta? Jo palīdz bērniem viegli aizmigt un miegā labi atpūsties, stabilizēt emocionālo stāvokli, veicināt drošības sajūtas veidošanos un nostiprināt fizisko veselību. Zviedru psihologa Kārla Jūhana Forsēna-Ērlina (Carl-Johan Forssen Ehrlin) grāmatā ir izmantotas iedarbīgas psiholoģiskās atslābināšanās tehnikas un īpaša teksta uzbūve, kas vedina bērnu nomierināties un dod zemapziņai norādi par vēlmi gulēt. Sensacionālās grāmatas iedarbību pārbaudījuši miljoniem vecāku daudzās valstīs. Viņi ar sajūsmu ir secinājuši, ka pēc grāmatas priekšā lasīšanas ir uzlabojies ne vien bērnu miegs, bet arī pašu labsajūta.

Ne velti grāmata piedzīvo simtiem tūkstošiem lielus atkārtotus metienus visā pasaulē un kļuvusi par nepārspētu bestselleru visur, kur tiek publicēta. Apvienotajā Karalistē “Trusītis, kurš ļoti gribēja aizmigt” iekaroja bestselleru saraksta 2. vietu jau 2. pārdošanas dienā un ASV – New York Times bestselleru saraksta 3. vietu jau pēc pirmajām pārdošanas dienām. Grāmata ir tikusi izvēlēta par labāko 2015. gada bērnu grāmatu Austrālijā. Trusītis turpina savu uzvaras gājienu Vācijā, Somijā, Norvēģijā, Dienvidkorejā, Spānijā, Japānā, Itālijā, Dānijā, Ungārijā, Lietuvā un citur. Psihologi, terapeiti un vecāki iesaka izmantot šo unikālo grāmatu, lai uzlabotu bērnu miega kvalitāti.

Kā ar vecākiem, kuri domā, ka grāmata nepilda solīto? Autors saka, ka “Trusītis...” esot rekomendācija, kuru var brīvi papildināt un pārveidot, kā vien nepieciešams, nevajagot to uztvert pārlieku burtiski, drīzāk gan vērot bērnu un adaptēt stāstu.

Par nupat iznākušo grāmatu runā arī Latvijas sociālajos tīklos. Sintija Buhanovska: “Ja pēc astoņiem vakarā kājas jau nes uz gultas pusi, iespējams, vainīga jaunā un krietni citādākā guļamgrāmata “Trusītis, kurš ļoti gribēja aizmigt”. Pagājušajā vasarā šī grāmata no pasaules dižpārdokļu topu 1. vietām “nogrūda” tādu spriedzes romānu kā “Meitene vilcienā”. Pats zviedru autors, redzot nedēļā pārdotos sava darba 40 tūkstošus (jā!!!) eksemplārus, brīnījās, kā kļuvis par tādu pašu savas valsts zīmolu un eksportpreci kā Ikea un ABBA. .. Zinātāji saka, ka angļu tekstā vārds “sleep” dažādās formās esot minēts 81 reizi. Kurš pirmais saskaitīs “gulēt/gulēšana” latviešu valodā?”

Grāmatas autors Kārls Jūhans Forsēns-Ērlins ir studējis psiholoģiju, biheiviorismu, vadību, pedagoģiju, drāmu un retoriku Zviedrijas universitātēs un ir Zviedrijā populāras personiskās izaugsmes rokasgrāmatas autors. Viņš ir nodibinājis uzņēmumu, vada seminārus, lasa lekcijas un konsultē privātpersonas un uzņēmumus personiskās izaugsmes un līderības jautājumos.

Pieejama arī e-grāmata.