Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


29. janvārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem “No aitas līdz zeķei”

Redakcija
Redakcija

29. janvārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem “No aitas līdz zeķei”
Attēlā: ieskats bērnu stūrītī izstādē “Versija – latvieši: 1896. gada latviešu etnogrāfiskā izstāde”. Foto: LNVM

Janvāra izskaņā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs izstādē “Versija – latvieši: 1896. gada latviešu etnogrāfiskā izstāde” uzsāks jaunu nodarbību ciklu ģimenēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem. Nodarbības Brīvības bulv. 32, Rīgā, paredzētas no janvāra līdz aprīlim – katra mēneša pēdējā svētdienā plkst. 12.00.

29. janvāra nodarbību paredzēts sākt ar nelielu ekskursiju iepriekšminētajā izstādē gides Ilzes Miķelsones vadībā, mazo apmeklētāju uzmanību vēršot uz tītavām, vērpjamo ratiņu un zeķēm.

Savukārt muzeja pamatekspozīcijas daļā “Zemnieku tradicionālais dzīvesveids 19. gadsimtā” nodarbības dalībnieki aplūkos zemnieka istabu un tradicionālos tērpus, tādējādi veidojot un papildinot savus priekšstatus un zināšanas.
Vēlāk bērni kopā ar nodarbības vadītāju ies rotaļās, varēs ilustrēt kādu latviešu tautas pasaku par aitām, vērpšanu vai adīšanu, minēt mīklas, sakārtot pareizā secībā tautasdziesmu rindas par aitām, vilnu, vērpšanu un zeķu adīšanu.
Interesenti varēs apgūt adīšanas pamatus – valdziņu uzmešanu, labisko un kreilisko adījumu. Adītprasmes apguves interesenti aicināti ņemt līdzi savas adāmadatas un dzijas kamolus, lai muzejā iesākto adīkli varētu turpināt arī mājās. Mazākie pasākuma dalībnieki varēs tīt kamolu vai izmēģināt vērpjamo ratiņu.

Ieejas maksa – muzeja biļete vai muzeja ģimenes biļete.