Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Piesakies vasaras mācībām pie Edgara Kramiņa Dundagas pilī

Redakcija
Redakcija

Vokālā akadēmija, uzsākot Jauno gadu, jau sesto reizi izsludina vokālistu un vokālo pedagogu uzņemšanu vasaras programmās. Šogad satikšanās, tāpat kā 2015. gadā, notiks Dundagas pilī no 13. līdz 27. jūlijam. Vokālās akadēmijas mākslinieciskais vadītājs Edgars Kramiņš aicina vokālos skolotājus pieteikties vasaras kursiem “Dziedi ar audzēkni”. Savukārt, māksliniekus, kas apgūst vokālo dziedāšanu, aicina uz vokālās mākslas laboratoriju “Izdziedi vasaru”.

Vasara pienāks ātri, tāpēc jau no 7. janvāra dziedātāji un viņu pedagogi aicināti pieteikties divās izglītojošās, radošās vasaras programmās. Vokālais pedagogs Edgars Kramiņš saka: “Tie, kas neko nav dzirdējuši par “Dziedi ar audzēkni” vai “Izdziedi vasaru” var atnākt un paskatīties. Mēs pili atdzīvinām. Mācamies, muzicējam, guļam un ēdam, bet vakaros apmeklējam meistarklases un sniedzam koncertus. Jā, mēs spēlējam teātri ar pārģērbšanos, paši veidojam dekorācijas, frizūras. Tas visus aizrauj. Vasarās skolas slēgtas, bet dziedātājiem balss jākopj arī atvaļinājuma laikā. Dundagā ir brīnišķīga iespēja iegūt zināšanas gan skolotājiem, gan audzēkņiem.”

13. – 18. jūlijs Vokālo pedagogu vasaras kursi "Dziedi ar audzēkni!" sešu dienu garumā sniedz iespēju iegūt zināšanas vienam no otra, vērot otra darbu, saņemt ieteikumus kā no kolēģiem, tā pieaicinātajiem konsultantiem, un veikt dažādu vokālo metožu salīdzinošo analīzi. Tā rezultātā tiek pilnveidotas pedagogu un viņu audzēkņu aktiermeistarības, skatuves kustības un runas prasmes. Izskaņā tiks radīs skaists koncerts, bet pedagogi saņems apliecību par profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.

19. – 27. jūlijs Vokālās mākslas laboratorija "Izdziedi vasaru" notiks deviņas dienas. Pieteikties var ik ikviens vokālās dziedāšanas interesents sākot no 12 gadiem bez vecuma ierobežojuma. Meistarklasēs dalībniekiem būs iespēja satikties un iepazīties ar dažādiem dziedātājiem, režisoriem un aktieriem. Vokālisti varēs apgūt vokālās metodikas meistarklases, solo dziedāšanas, skatuves runas, horeogrāfijas un aktiermeistarības nodarbības. Tiks organizēti audzēkņu koncerti un izskaņā, Sklandraušu festivāla ietvaros, tiks parādīti divi muzikālo izrāžu iestudējumi un arī dziedātāji saņems apliecību par profesionālās kvalifikācijas pilnveidi.

Dziedošu un košu vasaru sagādās brīnišķīgie Vocal academia pedagogi un konsultanti: dziedāšanā vokālais pedagogs Edgars Kramiņš un koncertmeistars Francis Gaiļus, aktiermeistarībā Biruta Bauma, skatuves runā Sandra Volšteine, skatuves kustībā Paula Gorobeca un daudzi citi.

Plašāka informācija: Vocal Academia – Tembrāli skaistas balss...