Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


BĒRNU RĪTS “KLAUSĀMIES DABĀ”

Redakcija
Redakcija

22. aprīlī plkst. 11.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni un viņu vecāki mīļi aicināti uz bērnu rītu Raiņa un Aspazijas mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Kopā ar vecākiem bērni iepazīs tos Aspazijas un Raiņa dzejoļus, kas stāsta par dabu: draiskajiem vējiem, rotaļīgo strautiņu, kluso, silto pavasara lietutiņu, pērkonu un putnu balsīm. Kopā klausīsimies un mēģināsim atdarināt dažādas dabā sastopamas skaņas, paši izgatavosim vienkāršus mūzikas instrumentus. Iepazīsim arī ar abu dzejnieku neparasto bibliotēku, kas atrodas pašā Rīgas sirdī – Raiņa un Aspazijas namā.

Bibliotēka, ko veido vairāk nekā seši tūkstoši grāmatu, glabā arī to, ko Rainis un Aspazija sacerējuši bērniem – dzejoļu grāmatas, lugu izdevumus, atmiņu tēlojumus. Raiņa un Aspazijas mājas ļaudis vēlas iepazīstināt mazos lasītājus ar abu dzejnieku uzburto brīnumaino bērnu dzejas pasauli, kopā ar vecākiem lasot dzeju, pārrunājot un izdzīvojot to.

Lūdzam iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469.

Ieeja ģimenēm ar bērniem – 3,00 EUR.