Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


LULU BĒRNIEM otrās sezonas turpinājums

Redakcija
Redakcija

Janvārī un februārī kino teātra Splendid Palace Cafe Film Noir telpās laikmetīgo operu cikls LULU piedāvā projekta LULU BĒRNIEM otrās sezonas turpinājumu, izrādot vēl trīs brīnumu un košu notikumu pilnus iestudējumus, kas paredzēti visjaunākajiem operas un baleta mīļotājiem. Tradicionāli pirms iestudējuma demonstrēšanas piedāvāsim nelielu ievadstāstījumu, lai jaunais skatītājs pamazām uzkrātu pieredzi un veiksmīgāk orientētos uz ekrāna notiekošajā. Ieeja visos seansos – bez maksas, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālajam atbalstam.

22. janvārī plkst. 16 piedāvāsim Riharda Vāgnera smagsvara – operu cikla Nībelungu gredzens – versiju bērniem no Vīnes Valsts operas. Apbrīnojams ir vācu libretista Matiasa fon Štēgmana (von Stegmann) veikums, 18 stundu garo materiālu ietilpinot 70 minūtēs. Stāstnieka lomā iejutīsies Meža putns, draudzīgi pavadot skatītāju visu Vāgnerzemes ceļojuma laiku. Sastapsim gan pūķus, gan Reinas meitas, līdzdzīvosim gredzena zādzību, kā arī valkīru un Brinhildes piedzīvojumus. Turklāt tas viss – pamatīgās Vāgnera oriģinālmūzikas pavadībā. Lektors – muzikologs, mūzikas pedagogs un erudīts Valdis Bernhofs.

Savukārt nedēļu vēlāk, 29. janvārī plkst. 16 – Olivera Knusena (Knussen) opera Kur briesmoņi mīt (Where the Wild Things Are). Nosaukums izklausās vēl baisāks, kā tas patiesībā ir, taču mazais razbainieks Maksis, neparko neklausot mammu un nejauki izturoties pret savu plīša lācēnu un zaldātiņiem, patiesi nokļūst savas fantāzijas briesmoņu pasaulē. Istabas sienas pēkšņi pārklāj mežs, parādās laiva, aicinot palaidni līdzi, un pēc dienām, naktīm un nedēļām ilga ceļa zēns nokļūst savu niķu valstībā. Tiesa, viņš kļuvis par šīs zemes karali un briesmoņus un mošķus spēj kontrolēt ar skatienu... kā Makša ceļojums beidzas, piedāvājam noskatīties 40 minūšu ilgajā un vēsturiski košajā iestudējumā no Glaindbornas festivāla. Lektore – muzikoloģe, mūzikas pedagoģe un stāstu meistare Iveta Grunde.

LULU bērniem otro sezonu 12. februārī plkst. 16 noslēgs čehu komponista Leoša Janāčeka (Janáček) opera Viltīgās lapsiņas piedzīvojumi (The Cunning Little Vixen) - aizraujošs stāsts, kurā savijas cilvēku un dzīvnieku pasaules. Dzīvnieki un kukaiņi mežmalā priecīgi lēkā un danco, bet Mežzinis atnācis koka ēnā nosnausties. Tikām ziņkārīgs lapsēns medī vardi un... pamodina Mežzini, kuram zvēriņš tā iepatīkas, ka to aiznes mājup un nolemj uzaudzināt savā pagalmā. Mazais gan izraujas un atgriežas brīvībā, kur to un citus meža iemītniekus sagaida dažnedažādi piedzīvojumi. Tēlu vidū - Mežzinis ar sievu, Skolotājs, Mācītājs, Malu mednieks, lapsas, Cekulainā vista, Gailis, Sienāzis, Circenis, Varde, Oda bērns u.c. būtnes aptuveni divu stundu garajā un elpu aizraujošajā iestudējumā no Glandbornas festivāla 2012. gadā. Lektors – komponists, diriģents un lielisks stāstnieks Andris Vecumnieks.

Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fondu ar finansiālo atbalstu.