Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība "Pētergailis" bērniem izdevis piedzīvojumu garšas piesātināto spāņu rakstnieka Huana Arhona grāmatu

Redakcija
Redakcija

Izdevniecība "Pētergailis" piedāvā grāmatu bērniem – "GOVS", kuras autors ir spāņu rakstnieks Huans Arhona, savukārt no spāņu valodas tulkojis Leons Briedis.

Grāmatas galvenā varone ir GOVS, kura vienu dienu aktīvi piedalās kādas pilsētiņas ikdienas dzīvē, sākot no agra rīta līdz pat vēlaj naktij. Govs klātbūtne visdažādākajās pilsētas dzīves situācijās ir ļoti nozīmīga – govij izdodas izglābt krītošus logu mazgātājus, aizturēt laupītājus, iemidzināt zīdaini un… apkarot birokrātiju pilsētas mērijā.

Autors uz apkārtējo pasauli, tās ikdienas kņadu skatās caur bērna acīm un iztēli, atgādinot mums, pieaugušajiem, ka ļoti bieži bērni spēj redzēt lietas un notikumus, kuras pieaugušo acīm ir apslēptas.

Grāmatas autors ir spāņu rakstnieks Huans Arhona (Juan Arjona), dzimis 1975.gadā, Seviļā, Spānijā.
Autora radošā darbība ir ļoti daudzveidīga – viņš raksta grāmatas bērniem, televīzijas scenārijus un lugas, kuras kā režisors iestudē pirms 20 gadiem paša dibinātajā bērnu teātrī “La Barataria”. Ar savām bērnu lugām autors ir pazīstams arī ārpus Spānijas robežām, un ir biežs viesis uz daudzām Eiropas valstu teātru skatuvēm.

Savu radošo karjeru autors ir sācis deviņu gadu vecumā, kad stāvot pie spoguļa viņš ir lasījis savus stāstus, kurus pierakstīja tēva dāvinātajā piezīmju blociņā, kas kalpoja par turpmāko pamatu daiļrades un radošuma izpausmēm.