Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Koncertzāle “Cēsis” aicina uz koncertuzvedumu bērniem “Svētdienas rīta muzikālās pasakas. Pavasaris”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 4. martā, plkst. 12.00, koncertzālē “Cēsis “ notiks jau otrais bērniem un ģimenēm veltītā cikla “Svētdienas rīta muzikālās pasakas” koncertuzvedums. Šoreiz tā centrālā tēma būs pavasaris, kas atklāsies gan Kārļa Skalbes pasaku motīvos, gan stīgu kvarteta ReDo atskaņotajā, īpaši šim pasākumam sarakstītajā mūzikā.

Pavasaris – ilgi gaidīts un skaists dabas atdzimšanas brīdis. Sāk zaļot zāle, saulei uzsmaida pirmie sniegpulksteņi, čivina putni un no ziemas miega sāk mosties visa pasaule! Arī Milzis, kurš visu savu dzīvi uz pleciem turējis kalnu, kurā rosās meža zvēri, aug smaržīgi ziedi un rasā rotājas varavīksne. Bet, kad rodas vēlēšanās no malas ieraudzīt to, kas ir tepat līdzās, bet liekas nesasniedzams, tad jāpošas ceļā. Un kā jau ceļā – notiek visādi atgadījumi, Milzis iekuļas nepatikšanās, bet beigās iegūst to, ko visvairāk kārojis – redzēt tuvumā brīnišķīgo pasauli un Latvijas dabu, ko ik dienas sev turējis uz muguras.

Koncertuzvedums “Svētdienas rīta muzikālās pasakas. Pavasaris” būs veidots kā pasaule pasaulē. Stāstnieks, aktieris Arturs Putniņš, pasaku ainas “iekustinās” īpaši veidotā scenogrāfijā – mazā pasaulītē. Savukārt pavasara un dabas ainas mūzikā mazajiem klausītājiem uzburs komponista Edgara Raginska īpaši radītie skaņdarbi.

Pirms koncertuzveduma, plkst. 11.00, ikviens ir aicināts uz radošo darbnīcu “Mazais dekorāciju meistars”, kurā pats varēs izveidot savu dekorācijas elementu, kas tūlīt pat tiks izmantots un ieraugāms koncertā.

Koncertu cikls "Svētdienas rīta muzikālās pasakas" notiek Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un šis ir jau otrais cikla koncertuzvedums mazākajiem koncertzāles “Cēsis” apmeklētājiem.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā Bilesuparadize.lv Biļetes ar atsevišķu sēdvietu jāiegādājas bērniem no 2 gadu vecuma.

Daudzbērnu ģimenēm, uzrādot “Goda ģimene 3+” karti biļetes pieejamas ar 30% atlaidi.