Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Orķestris RĪGA – mazajiem klausītājiem

Redakcija
Redakcija

Abonements jaunāko klašu skolēniem “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” piedāvā četras sarunas par mūziku 2017./2018. gada sezonā, kas notiks kinoteātrī Splendid Palace trešdienās.

2017. gada 18. oktobrī plkst. 12.00 un plkst. 14.00 “Plaukstiņpolka”
Sarunas laikā mazajiem klausītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt dažādos sitaminstrumentus – sākot ar cilvēka rokām, kājām, ķermeni, kas bija pirmie ritmu radošie skaņu rīki, līdz mūsdienu plašajam sitaminstrumentu klāstam. Programmu un scenāriju sezonas pirmajai sarunai par mūziku veido Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns, orķestrim pievienosies stepa dejotāju duets.

2017. gada 6. decembrī plkst. 12.00 un plkst. 14.00 “Laba slava sniedziņam”
Ziema – gadskārtu cikla baltais laiks. Ko tajā saskatījuši komponisti, iemiesojot šo gadalaiku mūzikā ? Un vēl – ziemas priekus izbaudījis ikviens, īpaši bērnībā, - sniegs un ledus, slēpes un slidas, kamaniņas, pikošanās un citas jautras nodarbes. Vai bērnu dienu izklaides atbalsojušās arī komponistu daiļradē? Programmā - R. Paula, A. Žilinska, V. Pūces, P. Čaikovska, S. Prokofjeva, L. Andersona un H. Džonsona skaņdarbi.

2018. gada 24. janvārī plkst. 12.00 un plkst. 14.00 “Dārgmetāli orķestrī”
Savulaik dēvēti par misiņa ragiem, zelta taurēm un saukti vēl citos daiļrunīgos epitetos, šodien tos pazīst kā metāla pūšaminstrumentus. Šai instrumentu grupai veltīta cikla trešā saruna par mūziku. Ikviens ir redzējis, kā koncertos skatuves gaismās zeltā un sudrabā iemirdzas mežragi, trompetes, tromboni, eifoniji, tubas. Vai tiešām dārgmetāli? Atbilde ir – jā, bet par dārgmetāliem tie kļūst tikai meistarīgu mūziķu rokās. Koncerta programmu izvēlēsies diriģents Jānis Retenais, šīs instrumentu grupas labs pārzinātājs.

2018. gada 28. februārī plkst. 12.00 un plkst. 14.00 “Sports mūzikā un mūzika sportā”
Izlasot šīs programmas nosaukumu, vieniem tas asociēsies ar lieliem sporta forumiem – olimpisko spēļu, pasaules kausu izcīņu un citu nozīmīgu ar sportu saistītu notikumu atklāšanas un noslēguma ceremonijām, ar fanfaru gavilēm, sveicot uzvarētājus, citiem - ar īpašiem, sporta tematikai veltītiem skaņdarbiem, kurus savā repertuārā iekļāvuši arī fani, atbalstot savus elkus sporta arēnās, vēl citi zinās, ka, tādi sporta veidi kā daiļslidošana, mākslas vingrošana, sinhronā peldēšana un brīvās kustības sporta vingrošanā bez mūzikas nav pat iedomājami. Kas gan var būt kopīgs sportistam un mūziķim ?! Atbildes – sarunā par mūziku.

Abonementa biļetes cena uz visiem četriem koncertiem - 12 EUR. Abonementus būs iespējams iegādāties no 2017. gada 22. maija iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī Bilesuparadize.lv