Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


LULU BĒRNIEMotrā sezona- operas un baleti pašiem mazākajiem

Redakcija
Redakcija

Laikmetīgo operu ciklsLULU piedāvā jau otro projekta LULU BĒRNIEM sezonu, kuras ietvaros 11. un 18. decembrī plkst. 16:00 kino teātra Splendid Palace Cafe Film Noirtelpās vismazākajiem skatuves mākslu mīļotājiem tiks piedāvāts iepazīt brīnumainus operas un baleta iestudējumus no pasaules vadošajiem teātriem. Saglabājot LULU formātu, arī bērnu seansos pirms iestudējuma demonstrēšanas tiek piedāvāts neliels ievadstāstījums, lai mazais skatītājs spētu veiksmīgāk uztvert gaidāmo skatuves notikumu. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un VAS Latvijas Dzelzceļš, un ieeja visos seansos – bez maksas.

Katram zināmais stāsts par māsiņu un brālīti - Ansīti un Grietiņu, kuri dodas mežā un nokļūst pie brīnumaina piparkūku namiņa, kurā valda Ļaunā Ragana, kura labprāt Ansīti nobarotu un tad kāri notiesātu... kā bērniem sokas un ko abi no piedzīvotā iemācās - to visā košumā 2015. gada iestudējumā izdzīvos Vīnes Valsts operas solisti, orķestris un bērnu koris diriģenta Kristiana Tīlemana vadībā Engelberta Humperdinka operā Ansītis un Grietiņa 11. decembrī plkst. 16, lektore –muzikoloģe un LR3 "Klasika" balss Signe Lagzdiņa.

Savukārt nedēļu vēlāk, 18. decembrī, tiks demonstrēts balets Pēterītis un vilks, kā pamatā ir Sergeja Prokofjeva muzikālā pasaka ar šādu pašu nosaukumu. Pēterītis ar vectētiņu dzīvo mežā, un jaunais brašulis, agri pamodies, iznāk pļavā, kur dzird putniņa un pīles strīdu. Notikumu virpulī jau tuvumā parādījies kaķis, kurš nolēmis putniņu apēst, drīz pamostas vectētiņš, parādās vilks, no kura Pēterītis nenobīstas! Kas īsti notiek un kā šis tracis atrisinās, to varēsim kopīgi vērot horeogrāfiskajā šedevrā no Londonas Karaliskā baleta 2010. gada iestudējuma videoierakstā. Par to vairāk pastāstīs mūzikas žurnālists, komponists un erudītais stāstnieks Edgars Raginskis.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar VAS Latvijas Dzelzceļšun Valsts Kultūrkapitāla fondu.