Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Tiešsaistes video satura skatīšanās Latvijā pirmajā karantīnas mēnesī pieaugusi par 67%

Redakcija
Redakcija

Globālo apstākļu dēļ liela daļa valsts iedzīvotāju pavada vairāk laika mājās, skatoties vairāk video saturu nekā parasti. Pēdējā mēneša laikā kopumā Baltijā lielāko OTT platformu Go3 ir skatījušies par 67% vairāk nekā iepriekš un TV kanālus skatījumu apjoms pieauga pat par 86%! Šie secinājumi tika veikti pēc karantīnas pirmā mēneša platformas datu analīzes Baltijas valstīs.

Sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītājs Baltijas valstīs Žilvaras Zinkevičius norādīja, ka salīdzinot auditorijas datus par periodu no 16. marta līdz 14. aprīlim ar periodu no 15. februāra līdz 15. martam (30 dienu periods) var secināt, ka Latvijas iedzīvotāji bija aktīvākie skatītāji Baltijas valstīs. Lietuvā skatīšanās ilgums pieauga par 39 procentiem, bet Igaunijā – par 32%.

Visvairāk Latvijā (39%) platformā tika skatīti vietējie TV kanāli un premium filmu kanāls TV3 Film (iepriekš TV1000 Premium). Baltijas valstīs skatītākā TV kanāla titulu joprojām saglabā kanāls TV3.

Otrā populārākā izvēle Latvijas skatītāju vidū Go3 platformā bija seriāli, kurus skatoties tika pavadīts 23% no visa skatīšanās laika (pieaugums par 45%, salīdzinot ar pirms karantīnas periodu). Turcijas seriāls “Faziletas kundze un viņas meitas” ir skatītākais seriāls Latvijā, taču Latvijas iedzīvotāji karantīnas pirmajā mēnesī labprāt skatījās arī vietējos seriālus. Realitātes šovs “Lauku sēta”, kurā pilsētnieki iepazīst dzīvi laukos, ierindojās otrajā vietā. Savukārt trešo vietu skatītāko seriālu vidū ieņem seriāls par četrām draudzenēm “Viņas melo labāk”. Kulta amerikāņu seriāls “Draugi”, ar kuru kopā uzauga vairākas paaudzes, turpināja piesaistīt skatītājus arī karantīnas laikā un ierindojās ceturtajā vietā. Visās Baltijas valstīs šis seriāls ierindojās skatītāko seriālu pieciniekā. Piektajā vietā Latvijā ierindojās seriāls “Ugunsgrēks”, kas skatītājiem sniedza galvu reibinošus piedzīvojumus, kurus papildināja humors, noziegumi un romantika.

Skatītāji no Latvijas 20% no platformā pavadītā laika veltīja filmām, kas bija par 51% vairāk nekā iepriekšējā periodā. Visvairāk tika skatītas tieši bērnu un animācijas filmas. Par šajā laikā mīļāko filmu Latvijā kļuva “Mīluļu slepenā dzīve 2” (2019. g.), kas ierindojās skatītāko filmu top 5 arī Lietuvā un Igaunijā. Latvijā uzņemtā filma “Jaungada taksometrs 2” ar Lauri Reiniku un citām Latvijā populārām zvaigznēm un aktieriem ierindojās otrajā vietā. Igaunijā skatītākā multene-grāvējs “Kā pieradināt pūķi: Slēptā pasaule” (2018. g.) Latvijā ierindojās trešajā vietā. Ceturto vietu ieguva animācijas komēdija ar smieklīgajiem minjoniem “Nejaukais es 3”. Latvijā skatītāko filmu top 5 noslēdza filma “Neglītās lelles”.

Pirmā Go3 pašu veidotā seriāla “Bandu kari. Pitoni”, kuru iedvesmoja Lietuvas noziedzīgo grupējumu patiesais stāsts 20. gadsimta deviņdesmitajos gados, piedzīvoja ļoti veiksmīgu pirmizrādi 20. aprīlī. Seriāla pirmās sērijas sasniedza skatīšanās rekordus Go3 platformā Lietuvā. Drīzumā seriāls tiks lokalizēts skatītāju auditorijām Latvijā un Igaunijā.