Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Janvāra kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Redakcija
Redakcija

2022. gadu Latgales vēstniecībā GORS sāksim ar izmeklētām teātra izrādēm un klasiskās mūzikas koncertiem. Kā ierasts, gaidīsim jūs arī kino seansos un kafejnīcā ZĪDS!

Valda Baškirova un Annas Grinčukas darbu izstāde “Linogriezums”
Līdz 20. janvārim, Mākslas galerija
Annu un Valdi vieno grafikas tehnika – linogriezums, taču katra individuālās iekšējās pasaules ārējās izpausmes veids mākslā ir atšķirīgs. Annas darbos dominē dzīvības formu teselācija jeb atkārtošana ģeometriskos, hipnotizējošos ritmos. Valdis veido ilustratīvas, smalki satīriskas kompozīcijas ar dzīvnieku simboliku, tajos izskan arī trauksme par iespējamo ekoloģisko krīzi.

Alekseja Naumova darbu izstāde. Pasaules ainava. Ņujorka, Parīze, Venēcija, Rīga, Honkonga, Kanē, Rundāle…
No 21. janvāra, Mākslas galerija
Mākslinieks, LMA profesors Aleksejs Naumovs konsekventi darbojas ainavas žanrā, intensīvi glezno plenērā. Viņa darbu pamatā ir pārliecinošs un izsvērts triepiens, vitāls kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija. Mākslinieka košā un vērienīgā glezniecība Rēzeknē tiek eksponēta pirmo reizi. Latgales vēstniecībā GORS skatāmajā izstādē dominē veldzējoši siltie Francijas dienvidi, Itālijas ainavas, arī košie Rundāles dārzi un Rīgas ainaviskās apkaimes.

Rēzeknes Tautas teātra izrāde “Sibīrijas haiku”
Piektdiena, 7. janvāris 18.00, Lielā zāle 8,00 €
Sibīrijas haiku ir stāsts par agra 1941. gada jūnija rīta notikumiem, kuri padarīja par nebijušām veselas paaudzes, atņemot ģimenēm piederību, izdzēšot kā pēdējos liecību krikumus. Stāsts par izsūtījumu vietu no bērna skatupunkta, kur sāpīgi badās bads, kur odi milzīgi kā dinozauri, kur laiks te saraujas, te izstiepjas – kur viena diena var būt gara kā gads, bet viens gads paskriet kā viena diena. Par vietu, kura novārdzina un spēcina. Par vietu, kurā neaug āboli. Tur dzimst izsūtīto koris "Āboli", un dziedot dīgst spārni.

Latvijas Leļļu teātra izrāde krievu valodā “Saulīte un sniega cilvēciņi”
Sestdiena, 15. janvāris 16.00, Mazā zāle 8,00–10,00 €
Mazuļiem no trīs gadu vecuma domātā izrāde stāsta par diviem sniega cilvēciņiem, kuri nolemj uzmeklēt saulīti. Padzirdējuši, ka līdz ar saules atnākšanu, tūlīt pat izkusīs, sniega cilvēciņi dodas ceļā cauri mežam – viņiem tik ļoti negribas izkust! Ceļā sniega cilvēciņi sastop meža iemītniekus – vāverīti, lācēnu, zaķēnu un kokus, kuriem salā un sniegā klājas ļoti grūti.

Mālera septītā simfonija un Mocarta klavierkoncerts. Arta Arnicāne, Mihaels Balke, LNSO
Sestdiena, 22. janvāris 18.00, Lielā zāle 10,00–15,00 €
Ja iepriekšējās divās Mālera simfonijās ir skaidrs konflikts un tā risinājums, tad 7. simfonijā, kas rakstīta paplašinātam simfoniskā orķestra sastāvam, komponista vēstījums ir mīklains. Tā ir cilvēka zemapziņas atskārsme - tēma, kas arvien vairāk interesē 19. un 20. gadsimtu mijas māksliniekus, zinātniekus un filozofus. Mocarta 23.klavierkoncerts, kas savu pirmizrādi piedzīvoja 1786.gadā, ir viens no sarežģītākajiem un emocionālākajiem komponista sacerējumiem. Īpašu publikas mīlestību ir iemantojusi klavierkoncerta 2.daļa – smeldzīgi skaistā siciliāna.

Reiņa Zariņa solokoncerts “Jaunā gada mūzika. Latviešu komponistu darbi”
Sestdiena, 29. janvāris 18.00, Mazā zāle 10,00–13,00 €
Četrkārtējs Lielās Mūzikas balvas laureāts pianists Reinis Zariņš ir viens no Latvijas spožākajiem talantiem. Viņa klaviermūzikas solo programmas vienmēr ir dziļi pārdomātas un konceptuāli rūpīgi veidotas. Soloprogrammā skanēs 21. gadsimta latviešu komponistu mūzika – Matīsa Čudara, Lindas Leimanes, Krista Auznieka jaundarbi, kurus iekļaus apgaroti vienkāršā un labskanīgā Georga Pelēča "veco laiku" mūzika.

Ieeja gan izstādē, gan notikumos:
• Pieaugušajiem ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu;
• Bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts nav nepieciešams;
• Bērniem no 12 gadu vecuma ieeja ar vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu, vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 h laikā veiktu skrīninga testu izglītības procesa ietvaros.
Apmeklētājus aicinām sekot līdzi informācijai GORS mājaslapā latgalesgors.lv, kā arī koncertzāles kontos @latgalesgors sociālajos tīklos “Facebook”, “Instagram” un “Twitter”.