Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Foto: Spoži izskanējis piektais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”

Redakcija
Redakcija
24. oktobrī, ar emocionāli aizkustinošu un muzikāli spilgtu koncertu, kurā satikās ērģelniece Iveta Apkalna, komponists un pianists Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā, izskanēja piektais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”. Piektais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi” sākās ceturtdien, 22. oktobrī, kad, turpinot tradīciju par festivāla viesmākslinieku koncertu, skanēja Austrijas mūziķu dueta – ērģelnieka un komponista Valentīna Feodorofa (Valentim Fheodoroff) un arfistes Jūlija Kristīne Lukana (Julia Christine Lukan) – koncertprogramma “Ērģeles un arfa”, kurā Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka, Morisa Ravēla, Kloda Debisī un citu komponistu skaņdarbos vareno ērģeļu balsis savijās ar trauslajām arfas skaņām.

Par festivāla centrālo notikumu noteikti var uzskatīt Ivetas Apkalnas, maestro Raimonda Paula un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra īpaši festivālam radīto koncertprogrammu, kas izskanēja tieši sestdien, 24. oktobrī, un to klausītājiem bija iespēja baudīt gan ģenerālmēģinājumā ar publiku, gan arī vakara koncertā, kura vadītāju lomu uzņēmās mūzikas žurnālists Orests Silabriedis un Latvijas Radio 3 direktore Gunda Vaivode.

Foto: Andrejs Vasjukevičs/Latgales vēstniecība GORS