Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Kultūras pils „Ziemeļblāzma” Lielajā zālē Andra Buļa monoizrāde „Facebook. Post Scriptum”

Redakcija
Redakcija

Šī gada 30. janvārī plkst. 19.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē notiks Gaļinas Poļiščukas režisētā Andra Buļa monoizrāde “Facebook. Post Scriptum”. Izrādes autori iedvesmojušies no populārākā sociālā tīkla pasaulē – Facebook. Radošā komanda meklē atbildes uz jautājumu – kas mūsdienu cilvēku tik ļoti saista šajā virtuālajā vidē? Kas ir tas, ko reālā dzīve mums nespēj dot, un ko meklējam sociālajos tīklos? Kur ir robeža starp īsto cilvēku un viņa kopiju – avataru, un kur patiesībā meklējams šis īstais cilvēks?

Skatītāji ar izrādes varoni Tomasu Bertansonu, tipisku “ofisa planktonu”, sastopas brīdī, kad viņš veido savu profilu sociālajā tīklā Facebook. Tomass ironizē par cilvēka sociālā statusa atkarību no “patīk” un komentāru skaita pie viņa darbībām, un visvairāk par to, kā cilvēks, apsēsts ar vēlmi dzīvot mākslīgi radītā vidē, zaudē saikni ar reālo pasauli. Kas notiek ar viņu pašu pēc neilga laika?

Izrāde balstīta uz reālu korespondenci un darbībām sociālajā tīklā Facebook. Kādu laiku pirms izrādes tapšanas režisore un aktieris, izmantojot izdomātus profilus, ir pavadījuši šajā sociālajā tīklā, sarakstoties ar virtuālajiem draugiem, publicējot ierakstus uz “sienas” un analizējot tiem veltītos komentārus. Ja izrādes teksts Jums šķiet kaut kur dzirdēts – nebrīnieties. Mēs taču visi lietojam Facebook!

Režisore: Gaļina Poliščuka, lugas autore: Nargiza Baghirzade.
Izrādes ilgums 2 stundas

Biļešu cenas EUR 10.00, pensionāriem un studentiem EUR 8.00
Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras pils „Ziemeļblāzma” informācijas centrā, „Biļešu paradīze” kasēs un internetā.