Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Pārizdots romāns “Simt vientulības gadu”

Redakcija
Redakcija

Grāmatu apgāds “Jumava” atkārtoti izdevis Nobela prēmijas laureāta, Kolumbijas rakstnieka Gabriela Garsijas Markesa slaveno romānu “Simt vientulības gadu”. Lai arī darba atkārtotā izdošana nav saistīta ar pašlaik saspringto situāciju sabiedrībā, tas lasītājam ļauj pardomāt, kas ir absolūts, jēgpilns un nozīmīgs cilvēka dzīvē. Izdevniecības vadītājs Juris Visockis: “Gabriels Garsija Markess romānā spējis uzburt neparastu pasauli. Ne velti šo literatūras stilu sauc par maģisko reālismu. Realitātes transformācija, kad ikdienas notikumi iegūst jaunus vaibstus un pavērsienus, sasaucas ar šodienas situāciju pasaulē, ko skāris nāvējošais vīruss. Tukšas ielas, plikas bezlidmašīnu debesis, sabiedrisko procesu erozija. Līdzīgi kā Markesa romānā daba svin uzvaru pār cilvēku skudras tecējumu.”

Atkārtotais izdevums tapis sadarbībā ar uzņēmumu “Saules aptieka”, kas augstu vērtē vēsturi, mākslu, tradīcijas un kvalitāti.

SIA “Saules aptieka” valdes locekle Vija Belēviča: “Grūtos laikos, kad dzīve mūs izaicina, ir vērts pārlasīt “Simt vientulības gadu ” ― romānu, kas apgalvo, ka cilvēks varēs uzvarēt visu ― pat aizmirstību.”
Izdevumu tulkojis Voldemārs Meļinovskis.

Grāmatas vāka noformējumā izmantota Kārļa Neila glezna “Sievietes dārzā” no Belēviču ģimenes gleznu kolekcijas.
Romāns “Simt vientulības gadu” ir slavenākais autora romāns, kas, balansējot starp realitāti un ilūziju, izdzīvo kādas dzimtas likteņus septiņās paaudzēs. Romāns pirmo reizi izdots 1967. gadā, tulkots 37 valodās, un izdots vairāk nekā 30 miljonos eksemplāru.

Apgādam “Jumava”, vienam no vadošajiem grāmatu izdevējiem Latvijā, ir svarīgi lasītājiem Latvijā sniegt iespēju lasīt pasaules labāko literatūru dzimtā valodā, regulāri tulkojot un pārizdodot pasaulē godalgotus darbus. Līdztekus G. G. Markesam “Jumava” nesen ir izdevis vai pārizdevis Žila Verna “Drāma Livonijā”, Šarlotes Brontē “Džeina Eira”, Fjodra Dostojevska “Baltās naktis” u. c. darbus. Pašlaik sagatavošanā ir O. Henrija stāsti.