Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Notiks Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle ar garāko aktieru piedalīšanos

Redakcija
Redakcija

23. augustā plkst. 20.00 Cēsu Sporta hallē notiks īpašs pasākums - teatrāla performance “Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle” ar Latvijas garāko aktieru, pasaulslavenā basketbolista Dāvja Bertāna un komiķa Jāņa Skuteļa piedalīšanos.

Silvija Radzobe kopš 2015. gada bija festivāla Grand Prix teātra skates veidotāja, izraudzījās sezonas izcilākās izrādes programmai un izglītoja festivāla apmeklētājus ar lieliskām informatīvi bagātām un vienmēr klausītāju piepildītām lekcijām. Viņas kaislība bija ne tikai teātris un izrādes, bet arī basketbols un tā aktualitātes, ko viņa komentēja tikpat azartiski un priekpilni kā teātrī notiekošo.

Literatūras un teātra zinātniece, teātra kritiķe Silvija Radzobe mūžībā devās šī gada 21. aprīlī un pandēmijas ietekmē atvadas izvērtās diskrētas un personīgas. 29. aprīlī viņa būtu atzīmējusi savu 70. dzimšanas dienu. Festivāls, godinot un pieminot spilgto personību, velta Silvijai Radzobei performanci, kurā apvienotas viņas trīs pēdējo gadu lielās mīlestības: teātris, dālijas un basketbols. Performance tiek īstenota kā Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra un Liepājas teātra kopprojekts.

Silvijas Radzobes meita Zane Radzobe stāsta: “Silvijai Radzobei patika sadarboties ar Cēsu festivālu tā atmosfēras un ambīciju dēļ. Man šķiet, tas abiem bija kopīgs – nemitīgi izcilības meklējumi, bezkompromisu skats uz kvalitāti un pāri visam uzticība cilvēciskām vērtībām. Mamma ir izdarījusi ļoti daudz – gan kā kritiķe, gan kā zinātniece un pedagoģe, un nemitīga kvalitātes latiņas uzturēšana viņai nopelnīja stingra, reizēm pat skarba profesionāļa reputāciju. Bet tie, kuri viņu pazina tuvāk, zina, ka viņa bija ne tikai spoža, bet arī silta, dzīvi visās tās krāsās mīloša un ļoti rotaļīga sieviete. Tāpēc Cēsu festivāls, pieminot ilgstošo sadarbību, skatītājiem piedāvās rotaļu – performanci, kurā apvienotas mammas trīs pēdējo gadu lielās mīlestības: teātris, dālijas un basketbols. Tas ir traks projekts, bet bez krietnas devas mākslinieciska vājprāta netop nekas, kritiķu recenzijas un zinātnieku pētījumus ieskaitot. Idejas autori – Vilis Daudziņš un Juris Žagars, režisors Valters Sīlis, skanēs Silvijas Radzobes teksti. Basketbolu spēlēs Jānis Skutelis, Dāvis Bertāns, sportiskākie Latvijas teātru aktieri un Latvijas dārzu bagātības.”

Basketbolu spēlēs īsta zvaigžņu komanda – dažādu paaudžu un fiziskās sagatavotības teātra un sporta entuziasti - Nacionālā teātra aktieri Guntars Grasbergs, Jānis Vimba, Mārcis Maņjakovs, Raimonds Celms, Jaunā Rīgas teātra aktieri Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts, Liepājas teātra aktieri Gatis Maliks, Viktors Ellers, Egons Dombrovskis, Dailes teātra aktieri Dainis Grūbe, Juris Žagars, Gints Grāvelis, Artūrs Dīcis, Jānis Strenga, Andris Bulis, Intars Rešetins.

“Spēle notiks kā jau tas basketbolā noteikts - katra ceturtdaļa 10 minūtes. Katram aktierim būs sava vieta un loma, bet, protams, atbilstoši sagatavotībai un entuziasmam, brīvi improvizējot, sadalījušies komandās un līdzjutējos, rādīsim, ko mākam. Zināms, ka Silvija Radzobe bija kaislīga NBA kluba Ņujorkas “Knicks” fane, bet arī mēs vilšanos nesagādāsim,” sola Juris Žagars.

Spēles apmeklētājus sagaida arī dāliju parāde, kur kādai jaunizveidotai šķirnei tiks piešķirts vārds.

Pirms performances Cēsu sporta hallē plkst. 19.00 notiks Zanes Radzobes lekcija “Krustcelēs: teātris un digitālā pasaule”.

Cēsu Mākslas festivāls notiek ar patrona SEB bankas, festivāla ģenerālsponsora Latvijas Mobilā Telefona, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Cēsu novada domes, Koncertzāles “Cēsis”, kā arī AS Latvenergo un AS Latvijas Gāze atbalstu.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā..., kā arī pasākumu norises vietās.