Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Izolācijas laikā Kārlis Auzāns īstenojis jau 60 muzikālās improvizācijas

Redakcija
Redakcija

Valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ, kad sabiedrībai ieteikts palikt mājās un pilnīgi apstājusies koncertdzīve, mūziķis un komponists Kārlis Auzāns jau 60 dienas sociālajos tīklos pārsteidz klausītājus ar meditatīvām minūti garām muzikālām improvizācijām “Little Raga Sessions”, ik dienu izmantojot citu mūzikas instrumentu.

Šajās dienās improvizāciju un līdz ar to arī izmantoto instrumentu skaits sasniedz 60 reizes, taču, ņemot vērā, ka vīrusa “Covid-19” krīze nav beigusies, bet tikai nedaudz mīkstināti ierobežojumi, improvizāciju sesijas turpināsies. Tiesa, turpmāk jaunus ierakstus interesenti varēs sagaidīt divas reizes nedēļā.

Muzikālajās improvizācijās Kārlis izmanto izteiktu instrumentu dažādību – skan gan čelli un ģitāras, gan dažādu tautu nacionālie mūzikas instrumenti, dažādi eksotiski stīgu un pūšamie instrumenti, pārvietojamās ērģeles un pat pieredzēti savdabīgi skaņu eksperimenti, jo, izrādās, muzicēt var arī ar jakas rāvējslēdzēju.

Katram mūzikas instrumentam un tā pielietojumam ir savs stāsts, jo tie nāk no dažādām pasaules valstīm.
Projekta ideja slēpjas ne vien apstāklī, ka šobrīd lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa ir iesprostota savās dzīvesvietās un, cīnoties ar garlaicību meklē radošus risinājumus laika kavēšanai, bet vēlmi iedvesmot un uzmundrināt klausītājus ar mierīgām un filozofiskām muzikālām noskaņām, kas aicina nesteigties, izmantot šo laiku domāšanai un sevis pilnveidei.

Ņemot vērā izolēšanās apstākļus, visi “Little Raga Sessions” video top ģimeniskā vidē un atmosfērā – Kārlis muzicē, bet to iemūžina viņa jaunākā meita Elza. Video uzņemti gan Kārļa mājas studijā, gan dodoties pie dabas dažādās Latvijas vietās.

Kārļa Auzāna “Little Raga Sessions” iespējams noskatīties vietnēs facebook.com/karlisauzansmusic un instagram.com/karlisauzans.