Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Rīgā ar stāvizrādi “NOW” viesosies godalgotais skotu komiķis Daniels Sloss

Redakcija
Redakcija

„DANIELS SLOSS: NOW” ir satriecošs desmitais starptautiski atzītā un godalgotā skotu komiķa šovs, ar ko viņš savas 2017. gada Eiropas tūres ietvaros viesosies arī Rīgā, 6. Novembrī, kino “Splendid Palace”. Biļetes jau ir nopērkamas visās “Biļešu servisa” kasēs un internetā.

Komiķis septiņas reizes uzstājies populārajā ASV sarunu šovā „Conan”, „Comedy Central“ šovā „Drunk History“, kā arī Apvienotās Karalistes šovā „Sunday Night at the Palladium“. 2016. gadā Daniels saņēma Starptautisko Sidnejas komēdijas festivāla godalgu kā labākais festivāla dalībnieks un desmit reizes ir izpārdevis savu uzstāšanos Edinburgas „Fringe“ festivālā (kopš 2011. gada katru gadu uzstājoties 10 000 cilvēku lielai auditorijai). Mākslinieks aizvadījis divas solo sezonas Ņujorkā, izdevis DVD, 19 gadu vecumā uzstājies ar runu „TEDx“, kā arī sarakstījis un uzstājies sešu daļu interneta komēdijā „M.U.F.F.“. Viņš ir izpelnījies uzslavas visā pasaulē, uzstājoties ar iepriekšējo godalgoto šovu „DANIELS SLOSS: SO?”, vairāk nekā 120 reizes uzstājoties Austrālijā, ASV, Apvienotajā Karalistē un 20 Eiropas valstīs.

2008. gada augustā vien 17 gadu vecumā Daniels kļuva par vienu no jaunākajiem finālistiem Apvienotās Karalistes pirmajā komēdijas konkursā „So You Think You're Funny“ (Tavuprāt, Tu esi smieklīgs?), kā arī uzstājās ar šovu „Life in 2D“ (2D dzīve) savā pirmajā Edinburgas „Fringe“ festivālā. Kopš tā laika viņš katru gadu „Fringe“ festivālā izpārdod savu solo uzstāšanos. Ar savu pirmo stundu ilgo šovu „Teenage Kicks“ viņš uzstājās 2009. gadā. Šovs bija pilnībā izpārdots. Ar savu debiju Londonā viņš kļuva par visu laiku jaunāko stand-up komiķi, kurš ar solo šovu uzstājies gan „Soho“, gan „West End“ teātrī. 2010. un 2011. gadā viņa šovi „My Generation“ (Mana paaudze) un „The Joker“ (Jokdaris) guva lielus panākumus. Uz katru no izrādēm tika pārdotas visas 400 sēdvietas. „The Joker“ bija īpaši pieprasīts visā Apvienotajā Karalistē 50 dienu garajā tūrē, kuru rīkoja uzņēmums „Live Nation“, uzņemot viņu kā savu jaunāko solo komēdijas klientu. Viņa 2012. gada šovs „The Show“ un 2013. gada šovs „Stand-up“ tika pilnībā izpārdoti Edinburgas Starptautiskā konferenču centra (EICC) festivāla programmā. Pilnībā izpārdoti bija vēl vairāk nekā 50 tūres priekšnesumi visā Apvienotajā Karalistē. Ar 2014. gada šovu „Really…?!“ (Tiešām?) un 2015. gada šovu „DANIELS SLOSS: DARK“ notika tas pats, uzstājoties Edinburgā (EICC), pēc tam dodoties tūrē pa Apvienoto Karalisti, ieskaitot sezonu Londonā, kā arī uzstājoties vairāk nekā 16 Eiropas valstīs un Austrālijā, ieskaitot sezonu Sidnejā, Melburnā, Jaunzēlandē un Pērtas komēdijas festivālos.
Daniels divreiz uzstājies kā solo mākslinieks Monreālas „Just for Laughs“ komēdijas festivālā (2012. un 2016. gadā), uzstājies Haidparkā „Barclaycard“ britu vasaras festivālā, kā arī regulāri piedalījies citos starptautiskos pasākumos, tostarp Glastonberijā, „Latitude“, „Altitude“, Sanfrancisko „Sketchfest“ un Losandželosas „Riot“ festivālā.

2016. gada februārī šovs „DANIELS SLOSS: DARK“ tika pārcelts uz Ņujorku sezonai ārpus Brodvejas „Soho“ teātrī, ar kuru Daniels nokļuva uz prestižā laikraksta „New York Times“ mākslas sadaļas sākumlapas. Tajā pašā gadā viņš uzstādīja jaunu rekordu, sesto reizi uzstājoties slavenajā ASV sarunu šovā „Conan. Tāpat viņš izpārdeva arī vairākus šovus Losandželosā, pirms laida klajā savu jauno izrādi „Daniels Sloss: SO?“ – 2016. gada solo izrādi un turpinājumu šovam „DANIELS SLOSS: DARK“.

„DANIELS SLOSS: SO?“ turpinājās un Edinburgas „Fringe“ festivālā tika pārdotas gandrīz 11 500 biļetes (festivāls, kurā lielākā daļa mākslinieku ir priecīgi, ja pārdod pāris simtus biļešu), pēc tam mākslinieks uzsāka kārtējo vareno tūri pa Apvienoto Karalisti un Eiropu. „DANIELS SLOSS: SO?“ izrādīta vairāk nekā 120 reizes, šovs ir pārcelts uz Ņujorku sezonai „Soho“ teātrī. Tāpat Daniels ar izrādi devās trīs mēnešu ilgā tūrē pa Austrāliju, kur tika izpārdotas gandrīz visas uzstāšanās. Pēdējo šova „DANIELS SLOSS: SO?“ uzstāšanos uzfilmēja, lai to prezentētu 2017. gada Sidnejas komēdijas festivālā.

Prese par Danielu Slosu raksta:
„Neticami drosmīgs un izaicinošs augstprātības, neveiklības un pašizsmeļošs maisījums ar anekdotēm, kuru stāstījumam piemīt precīza laika izjūta, perfekti klusuma brīži un neierobežota pārliecība... Nekam nav robežu... Sloss prasmīgi ievij jutīgus tematus uzjautrinošā, politiski nekorektā un seksuāli nepiedienīgā gobelēnā... Viņa humors saprātīgi un ironiski izsauc cilvēces liekulīgo dabu.“ - ★★★★„Herald Sun“, Austrālija
„Neķītri, jauki un gudri” - New York Times
“Ģeniāli melns humors... Sloss ir trāpīgi ass - kā vienmēr.” - Sunday Times, UK
„Izcila melnā humora stāvizrāde” - Mail on Sunday, UK
“Žilbinoši asprātīgi… Neapturami!” - Daily Telegraph, UK
“Šarmanti, pašironiski un patiešām smieklīgi!” - Time Out London
“Pārsteidzoši aizkustinoši... Dziļš un melns humors... Gandrīz sāpīgi smieklīgi” - ★★★★1/2 Theatre People
„Sloss ir festivāla zvaigzne. Apmeklējiet viņa izrādi” - ★★★★1/2 The Age, Melbourne

ĪPAŠAIS VIESIS – KAJS HAMFRIJS (KAI HUMPHRIES)
Daniela tūrei, kā ierasts, pievienosies viens no viņa labākajiem draugiem un sabiedrotajiem – bezrūpīgais novērotājs un izcilais komiķis Kajs Hamfrijs. Prestižās „Forth Fringe Award 2016“ balvas laureāts, Kajs ir kļuvis par vienu no Apvienotās Karalistes spožākajiem komiķiem un ir uzstājies kopā ar Danielu visā Apvienotajā Karalistē, Eiropā, kā arī piedalījies Adelaidas un Melburnas Starptautiskajos Komēdijas festivālos.