Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Ar krāšņu koncertu tiks atklāta jauna kultūrtelpa AUSS

Redakcija
Redakcija

Marta vidū norisinājās īpašs koncerts, ar kuru Rīgā tika atklāta jauna kultūrtelpa AUSS. Tās atklāšanas koncertā, kura ieraksts publiski skatāms būs 7.aprīlī plkst.20 LMT «Straumē», Viedtelevīzijā un sociālajā tīklā «Facebook», piedalījās Maestro Raimonds Pauls, pasaulslavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, pianisti Reinis Zariņš un Agnese Egliņa, izcilās mūziķes – māsas Kristīne (vijole) un Margarita (čells) Balanas, jaunā, perspektīvā vijolniece Elza Siliņa, dziedātājas Rūta Dūduma-Ķirse un Beate Zviedre, «Auss trio», kurā muzicē trīs Baltijas muziķi: Rūdolfs Dankfelds, Peedu Kass un Domas Žeromskas u.c. mākslinieki.

«Prezentācijas koncertu piedāvāsim digitālā vidē, vienlaikus apstiprinot tālākus darbības plānus gan kā ierakstu studijai, gan kamermūzikas koncertu norises vietai,» norāda kultūrtelpas idejas autors, komponists Jānis Ķirsis, piebilstot – ar AUSS atklāšanu gan Latvijas akadēmiskās un džeza mūzikas saime, gan arī ārvalstu mākslinieki iegūs ļoti augstvērtīgu skaņu studiju un jaunu kamerzāli koncertiem un dažādiem projektiem. «Kultūrtelpa AUSS ir jauna, ārkārtīgi perspektīva vieta Rīgā, Teikā, kur atrodas lielākā un modernākā skaņu ierakstu studija Baltijā un akustiski lielisku zāli, kas ir piemērota gan ierakstiem, gan kamermūzikas koncertiem.»

Kā uzsver J. Ķirsis, «mūsu misija ir pulcēt gan atzītus, izcilus mūziķus, gan arī jaunos, daudzsološos talantus, kuriem nepieciešams profesionāls atbalsts, lai taptu skaniski augstvērtīgs materiāls aģentiem un tālāk šos vārdus dzirdētu tālu ārpus Latvijas robežām. Mūsdienās ir svarīgi digitāli prezentēt un izplatīt akadēmisko un džeza mūziku, parādot, ka patiesi esam kultūras lielvalsts. Un tieši kultūrtelpas AUSS telpas akustiskās īpašības ir tās, kuras lieliski palīdz atskaņot un ierakstīt šo mūziku īpaši augstvērtīgā veidā. Tieši tāpēc AUSS atklāšanas koncertā piedalījās mākslinieki, ar kuriem pamatoti varam lepoties un kuru vārds izskan tālu pasaulē. Diemžēl līdz šim ir bijis ārkārtīgi maz iespēju ierakstīt mūziku augstvērtīgā un tieši akadēmiskajai un džeza mūzikai piemērotā studijā. Taču turpmāk šīs iespējas tiks krietni paplašinātas, kas viennozīmīgi dos tālākas priekšrocības gan pašmāju, gan lielajā pasaules mūzikas tirgū.»

Vienlaikus kultūrtelpa AUSS sadarbosies arī ar nodibinājumu «Fonds Līdzskaņa». «Fonds Līdzskaņa» ir pašu Latvijas mūziķu iniciēts un atbalstīts nodibinājums, kas izveidots ar vienu domu – palīdzēt mūziķiem, kuri nonākuši grūtībās vai nelaimē. »Fondu Līdzskaņa» 2016. gadā dibinājusi Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Jānis Ķirsis saka: «Uzskatām arī par savu misiju sniegt palīdzīgu roku radošajiem cilvēkiem – mūziķiem, kuri nonākuši lielākās vai mazākās grūtībās un kuru dzīvē pašlaik iestājusies «melnā strīpa». Lielākā daļa mūziķu nesavtīgi un ar visu sirdi iesaistās Latvijas profesionālās mūzikas izaugsmē, un mūsu pienākums ir viņus atbalstīt tad, kad nepieciešama palīdzība, tāpēc ieņēmumus, kas radīsies no AUSS darbības, vēlamies novirzīt «Fonda Līdzskaņa» uzsāktajiem palīdzības projektiem,» norāda Jānis Ķirsis.