Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Jauna bērnu grāmata no Polijas "Detektīva Snīpja pēdējā dēka"

Redakcija
Redakcija

Izdevniecība Pētergailis ir uzsācis populārā poļu bērnu rakstnieka Mariana Orloņa grāmatu sērijas “Detektīvs Snīpis” izdošanu latviešu valodā. Pirmā sērijas grāmata “Detektīva Snīpja pēdējā dēka” lasītājus iepazīstinās ar detektīvu Snīpi un viņa uzticamo palīgu – sunīti Kubu, kā arī ar pirmā nozieguma izmeklēšanu.
“No pulksteņmeistara Brateka darbnīcas pazudusi vērtīga mūzikas kastīte. Vai zādzībā vainojams noslēpumains bārdainis, kurš nesen uzradies Pilsētiņā? Detektīvs Ambrozijs Snīpis un viņa uzticamais draugs, runājošais suns Kuba, sāk izmeklēšanu.”

Marians Orloņs ir radījis daudzus neaizmirstamus tēlus bērnu un jauniešu literatūrā, taču detektīvs Snīpis ir viņa vispazīstamākais grāmatu tēls. Šī detektīvstāstu sērija, ko pazīst daudzās valstīs un valodās, ļauj skolas vecuma bērniem sadraudzēties ar suni Kubu un detektīvu Snīpi, kā arī palīdz attīstīt vērību, loģiku un spriestspēju. Lasītājam ir iespēja patstāvīgi piedalīties nozieguma atklāšanā, vērīgi lasot un atceroties dažādus faktus noziegumu var atklāt patstāvīgi.

Drīzumā arī citas Detektīva Noseka un viņa četrķepainā kolēģa Kubas piedzīvojumu grāmatas.

Rakstnieks Marians Orloņs ( 1932-1990) sarakstījis daudz populāru darbu bērniem un jauniešiem. Ilggadējs laikraksta “Płomyczek” darbinieks.

Ježijs Fļisaks ( 1930-2008) – izcils plakātu mākslinieks, grafiķis, ilustrators, satīrisku zīmējumu autors. Laikraksta “Szpilki” mākslinieciskais redaktors. Publicējies daudzās avīzēs un laikrakstos, ilustrējis grāmatas bērniem un pieaugušajiem. Par savu māksliniecisko darbību saņēmis daudzus prestižus apbalvojumus.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Polijas Grāmatu institūts.