Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Latvijas Nacionālā teātra diena un pasākumi Kalnciema kvartālā 5. septembrī

Redakcija
Redakcija

5. septembrī plkst. 10.00-16.00 tirgu papildinās īpaši svētki – kopā ar Kalnciema kvartāla ilggadējiem draugiem, Latvijas Nacionālo teātri, atzīmēsim teātra dienu. Nacionālā teātra aktieri sniegs pirmatskaņojumus no topošā koncerta “Īstā sālsmaize”, kā arī radošajā darbnīcā bērni varēs iejusties scenogrāfu un kostīmu mākslinieku lomā. Visas dienas garumā aicinām iegādāties biļetes ar īpašām atlaidēm. Būs arī konkursi un balvas! Paralēli notiks iknedēļas Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgus.

Programma:

Plkst. 12.00 un 13.00 pirmatskaņojumus no topošā koncerta “Īstā sālsmaize”. Kopā ar Juri Hiršu, Mārtiņu Brūveri, Raimondu Celmu, Līgu Zeļģi, Mārtiņu Eglienu un Ditu Lūriņu ieskatīsimies, kā notiek ciemos iešana un viesu sagaidīšana Nacionālajā. Tikai Kalnciema kvartāla tirgū varēs iegādāties parasti grūti pieejamas biļetes, kā arī uz virkni izrāžu tās būs par īpašu cenu. Un, protams, konkursi un balvas!

Plkst. 12.00-14.00 radošajā darbnīcā bērni varēs iejusties svenogrāfa un kostīmu mākslinieka lomā. Nacionālā teātra komanda lasīs fragmentus no dažādām izrādēm un bērni varēs izvēlēties, vai zīmēs tam kostīmus vai veidos scenogrāfiju. Dalība bez maksas.

Plkst. 11.00-15.00 darbnīcā apgūsim pirmās šūšanas iemaņas kopā “Fox The Maker” radītāju. Šūšana ir viena no radošajām nodarbēm, kas attīsta ne tikai bērna sīko motoriku, palīdz bērnam iemācīties satvert pildspalvu/zīmuli, attīsta acu roku koordināciju, bet arī māca pacietību un uzmanību konkrēta uzdevuma veikšanai un vairo iztēli.
Vienlaikus Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma jauna Agates Muzes personālizstāde “Mežs”, no plkst. 15.30 Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā&kafe apmeklētāji aicināti piedzīvot un skatīties kopā festivāla “LAMPA” tiešraidi, bet plkst. 19.00 Baltās nakts laikā klausīties dzeju no Kalnciema kvartāla jumtiem kopā ar apvienību “Dzejnieki liftā” un Aleksandru Aleksandrovu.

Norises vieta: Kalnciema iela 35, Rīga.