Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Vairāk nekā 89% iedzīvotāju dod priekšroku pašu audzētiem augļiem un dārzeņiem

Redakcija
Redakcija

Dārzkopība joprojām ir populāra! Vairāk nekā 89% Latvijas iedzīvotāju dod priekšroku pašu audzētiem dārzeņiem un augļiem, nevis lielveikalos pieejamajai produkcijai. Visvairāk latviešiem patīk audzēt zemenes (59%), zaļumus (55%) un tomātus (48%), liecina dārza preču internetveikala “Bakker” veiktā aptauja.

Atbildot uz jautājumu, vai pašam audzēt savus augus ir vecmodīgi, apstiprinoši atbildējuši vien 8% Latvijas iedzīvotāju. Dārzkopība ir populāra ne tikai Latvijā. Pētījums rāda, ka ar to aizraujas visā Eiropā.

86% eiropiešu ir dārzs. Tas ir gandrīz tikpat daudz kā Latvijā (88%). Bet kā izskatās latvieša sapņu dārzs? Visizplatītākais pašmāju dārzkopja sapnis ir rožu lapene (24%), kā arī liels lauku dārzs (18%) un siltumnīca (13%).

Internetveikala “Bakker” aptaujā tika noskaidroti arī iecienītākie dārzu veidi. Izrādās, ka 42% Latvijas iedzīvotāju sapņo par klasisku angļu lauku mājas dārzu. Šis dārza veids ir iecienītākais arī Eiropā kopumā. Daudzi latvieši vēlētos arī ūdens dārzu (18%). Savukārt, 15 procenti aptaujāto dārza iekārtošanā labprāt izmanto flīzes (Eiropā – vidēji 9%).

Atšķirībā no vairākuma eiropiešu, latvieši dod priekšroku dzelteniem ziediem. Aptaujātie citās valstīs visbiežāk izvēlas sarkanus un zaļus augus. Lilija ir vispopulārākais zieds Latvijā. To izvēlas 36% iedzīvotāju. Savukārt, eiropiešu favorīte ir tulpe.

Šādi ir pirmie rezultāti Eiropas lielākajai aptaujai par dārziem, kas pēc internetveikala “Bakker” pasūtījuma tika veikta 17 Eiropas valstīs. Pētījumā piedalījās 26 760 eiropieši, ieskaitot vairāk nekā 140 Latvijas iedzīvotāju.

“Bakker” ir lielākais dārzkopības preču piegādātāju Eiropā. Uzņēmums eksportē puķu sīpolus, stādus, sēklas un dārza piederumus uz 21 Eiropas valsti. “Bakker” pieņem četrus miljonus pasūtījumu gadā. Uzņēmuma galvenajā birojā Lisē – pašā puķu sīpolu lauku sirdī – par pasūtījumu nosūtīšanu rūpējas vairāk nekā 200 pastāvīgu darbinieku un vairāk nekā 500 sezonas strādnieku.

     [+] [-]

, 2015-05-03 19:10, pirms 9 gadiem
Forever Nature's 18
Tā ir dažādu augļu un dārzeņu kombinācija. Četru tablešu sastāvā ir tikpat antioksidantu, cik to ir piecās porcijās augļu un dārzeņu. Augļos un dārzeņos ir ne tikai iedarbīgi antioksidanti, kas uzlabo veselības stāvokli un stiprina imūno sistēmu, bet ir arī citas organismam nepieciešamās augu izcelsmes uzturvielas. Četras tabletes dienā – tas ir brīnišķīgs veids uzturēt labu pašsajūtu un sniegt organismam nepieciešamo augu un dārzeņu daudzumu. Košļājamās tabletes ar brīnišķīgu garšu– ideāla izvēle visai ģimenei!
https://www.foreverliving.com/marke...
Raksti dardanren@inbox.lv