Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:344, Did:0, useCase: 3


Produktu TOP 5 labākai smadzeņu darbībai

Redakcija
Redakcija

Mūsu smadzenes sastāv no 60% tauku. Jā, tieši tā, mūsu smadzenes satur taukus! Lai radītu enerģiju, smadzenes izmanto ogļhidrātus, Omega-3 taukskābes un vitamīnu B. Vitamīni B12 un B6 apvienojumā ar folijskābi smadzenēs veido ķīmiskas vielas, sauktas par neirotransmiteriem. Šie neirotransmiteri smadzenēs nepieciešami, lai smadzeņu struktūras tādas kā neironi jeb smadzeņu šūnas varētu savā starpā sazināties. Tādas ziņas kā “esmu izsalcis” vai “esmu aizkaitināts”, vai “esmu aizkaitināts, jo esmu izsalcis” varētu būt zīme, ka smadzenēm pietrūkst kāda noteikta viela.

Zemāk uzskaitīti produkti, kuri satur tieši tās vielas, kuras mūsu smadzenēm nepieciešamas visvairāk, lai tās optimāli funkcionētu.

Dzeltenspuru tunzivs. Pētījumos noskaidrots, ka produkti, kuri satur lielu daudzumu Omega-3 taukskābes ļauj smadzeņu šūnām būt fleksiblām, tas nodrošina barības vielu uzsūkšanos. Tāpat dzeltenspuru tunzivs ir bagāta ar B vitamīnu, kurš savukārt pasargā mūs no Alcheimera slimības.

Dzērvenes. Noskaidrots, ka dzērvenēs esošās vielas pasargā smadzeņu šūnas no brīvo radikāļu ietekmes. Šīs skābās ogas uzlabo arī atmiņu, koordināciju un līdzsvara sajūtu, tās ir arī lielisks antioksidants.

Zemenes. Tās zemenes, kuras augušas tām paredzētajā laikā ir lielisks anioksidantu un C vitamīna avots. Pētījumos atklāts, ka cilvēki, kur ikdienā apēd puskrūzi zemeņu, uzrāda labākas motorās prasmes un ir spējīgāki mācībās. Pamēģiniet brokastīs apēst pāris zemenes un pamanīsiet izmaiņas!

Saldie kartupeļi. Šie vērtīgie ar vitamīnu B6 bagātie dārzeņi ir ļoti vērtīgi smadzeņu darbībai. Saldie kartupeļi ir labs ogļhidrātu avots, savukārt ogļhidrāti sniedz smadzenēm iespēju veidot tik nozīmīgos neirotransmiterus. Kartupeļus vari likt zupās, salātos, vai kādos citos interesantos ēdienos.

Pilngraudu, kliju brokastu pārslas. Tās ir bagātas ar dzelzi, kalciju, magniju un citām smadzenēm nepieciešamām barības vielām. Magnijs uzlabo asinsapgādi smadzenēs, kas ir svarīgi pie migrēnām un galvassāpēm.

Ievērot veselīga uztura priekšnoteikumus ir ļoti svarīgi, ja vēlies, lai tava smadzeņu darbība būtu līdzsvarā. Tāpēc, ja tev rūp tava veselība, smadzeņu darbība un dzīves kvalitāte kopumā, seko līdzi tam, ko tu ēd!

Autore: Rosie Acosta

Avots: Fox News Latino | Home