Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:215, Did:0, useCase: 3


Uzlabo pēcjāņu veselību ar ingvera tēju

Uzlabo pēcjāņu veselību ar ingvera tēju
Austrumzemju mārrutks ingvers lieliski noder garastāvokļa uzlabošanai.

Ingvers jeb austrumzemju mārrutks ir īsta vitamīnu krātuve, no kuras smeļama enerģija ne tikai pavasarī, bet visu cauru gadu. Rūpnieciski apstrādāto un pagatavoto ingveru atstājiet lielveikalu plauktos, bet droši ņemiet ciet pašu sakni.

Ja ir sarežģījumi ar vielmaiņu, ja māc nogurums un garastāvoklis ir nejēdzīgs, pagatavojiet sev ingvera tēju.

Tējai nepieciešams:

Ingvera sakne
Citrons
Medus

Pagatavošana

Tēju var pagatavot tikai vienai krūzei, taču ērtāk ir sagatavot maisījumu vairākām reizēm.

1. Ingvera sakni sagriež (var ar mizu, kā daru es, taču var arī nomizot), iemet blenderī un sablenderē sīkos gabaliņos, bet ne putrā.

2. Samaltajam ingveram pievieno sīki sagrieztu citronu (bez mizas), kārtīgi samaisa.

3. Pēc tam pievieno 1-2 ēdamkarotes medus. Kārtīgi samaisa.

4. Ņem 1 ēdamkaroti maisījuma un lielu, 05, l tilpuma krūzi. Maisījumu aplej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes.

Gatava tēja lieliski silda "no iekšas", uzlabo garastāvokli un noņem nogurumu.

Atlikušo maisījumu ievieto slēgtā traukā ledusskapī, kur tas uzglabājams aptuveni 3 dienas. Pēc tam jāpagatavo jauns maisījums.

Ieskaties! Noderīgi!

Šīs lieliski ilustrētās, bagātīgu informāciju saturošās grāmatas "Augi veselībai. Audzē, ievāc, izmanto", ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, autori ir ārstniecības augu, homeopātijas un dabas dziedniecības speciālisti no Neal’s Yard Remedies – vadošā dabisko veselības un skaistumkopšanas produktu mazumtirdzniecības uzņēmuma Lielbritānijā. Neal’s Yard Remedies dibināts 1981. gadā Koventgārdenā Londonā; pirmais veikaliņš tika atvērts nelielajā Neal’s Yard laukumā, bet pašlaik uzņēmumam pieder daudzi veikali Lielbritānijā, kā arī nodaļas Japānā un ASV.

Šajā grāmatā ietverti nozīmīgāko ārstniecības augu apraksti, kuros lasītājs atradīs informāciju par to, kas ir šo augu galvenās sastāvdaļas, pret kādām kaitēm tos var izmantot, kā tie audzējami un ievācami un kā no tiem pagatavot ārstniecības līdzekļus. Sniegtas rekomendācijas iegūto līdzekļu lietošanai.

Izmantojot detalizētās receptes grāmatas otrajā daļā, lasītājs pats savā virtuvē varēs pagatavot zāļu tējas, tinktūras, veselīgus dzērienus, salātus un zupas vispārējai veselības uzlabošanai un dažādu veselības problēmu risināšanai. Dotas arī receptes krēmu, balzamu, sejas masku, eļļu, ziepju un citu ķermeņa kopšanas līdzekļu pagatavošanai mājas apstākļos.
Grāmatas beigu daļa veltīta augu audzēšanai, iegādei, ievākšanai un uzglabāšanai.