Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:324, Did:0, useCase: 3


Ķiploku receptes pret dažādām kaitēm un slimībām. 2.daļa

Mūsdienās izpētīts, ka tautas, kas uzturā lieto ķiplokus, mazāk sirgst ar ļaundabīgiem audzējiem. Un tik tiešām- ķiploks ir brīnumains līdzeklis, kas reizē ir gan pārtikas produkts, gan vienreizīga garšviela, gan arī efektīvas zāles. Ārstniecības līdzekļiem to lieto ne tikai svaigā veidā, bet arī uzlējumos un novārījumos. Katrai vainai sava recepte. Kaut gan bieži vien viena recepte noder pie vairākām saslimšanām.

vispārīgi spēcinošs un pretsklerotisks līdzeklis noder ķiploku uzlējums. Lai to pagatavotu, 300 g notīrītu ķiploku ieber 0,5 l lielā pudelē un pārlej ar 90%spirtu (derēs arī 70% degvīns). Pudeli novieto tumšā vietā uz 3 nedēļām, pēc tam lieto katru dienu pa 20 pilieniem, kas iejaukti pusglāzē piena, mēnesi no vietas.
Šādi gatavots uzlējums palīdzēs arī pret rūgšanas un pūšanas procesiem zarnu traktā, pret atoniju un kolītu, hipertoniju un aterosklerozi, sklerozi un mazasinību.

Citādi gatavotu ķiploku uzlējumu lieto, ja ir iekaisusi mutes gļotāda vai smaganas, kā arī pret angīnu, stomatītu un parodontozi. Šajā gadījumā 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 1 stundu ievilkties. Pēc tam to var izmantot kā skalojamo līdzekli vai inhalācijām.

Pret podagru, reimatismu, nierakmeņiem, kā arī, lai attīrītu organismu no kaļķa un tauku nogulsnēm, strauji uzlabotu vielmaiņu, pazeminātu asinsspiedienu, ievietojiet pudelē 100 g putriņā sasmalcinātu ķiploku un pārlejiet ar 0,5 litriem degvīna. Pudeli nolieciet tumšā vietā uz 4 nedēļām, ik pa laikam saskalinot to.
Pēc tam šķidrumu izkāsiet caur marli un lietojiet trīs reizes dienā pa 1 tējakrotei pirms ēšanas.
Šādi gatavots uzlējums palīdz arī pret galvassāpēm, trokšņiem ausīs, čūsku kodumiem.
Tāpat tas mazina iekaisumu procesus organismā, cīnās ar hipertoniju, stenokardiju, sklerozi, atjauno redzi un nogalina stafilokoku.

Ja moka kuņģa vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla, kā pretsāpju līdzeklis noderēs ķiploku novārījums: ņem 30 g smalki sagrieztu ķiploku, 1 glāzi (200 ml) piena un 30 g cukura. Visu liek katliņā, uzvāra, turpina vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes, tad nostādina 2 stundas. Lieto 4 reizes dienā 1,5 stundu pirms vai pēc ēšanas:
- bērniem līdz 7 gadu vecumam pa 2 ēdamkarotēm,
- bērniem no 8 līdz 14 gadu vecumam pa 1/4 glāzes dienā,
- no 15 un vairāk gadu vecuma pa 1/3 glāzes dienā.

Šādi pagatavotu novārījumu lieto arī kā urīndzenošu līdzekli tūskas gadījumā, pie urīnpūšļa saslimšanām, akmeņiem urīnceļos, prostatīta.

Tas ir ļoti efektīvs, ja ir liesas un aizkuņģa dziedzera saslimšanas, kā arī pret galvassāpēm, impotenci, bezmiegu, elpas trūkumu un aptaukošanos.

Tāpat ķiploku novārījums bremzē vēža šūnu vairošanos. Kā profilaktisku līdzekli to lieto pret dizentēriju, tīfu, ļaundabīgo audzēju saslimšanām.

Kaut arī nepatīkama, taču ļoti efektīva ātrai organisma attīrīšanai ir ķiploku sula. Tā bagāta ar sinepju eļļu, kā arī citiem attīrošiem elementiem. Ķiploku sula veicina apetīti un kuņģa sulas izdalīšanos, uzlabo zarnu trakta darbību un darbojas kā urīndzenošs līdzeklis. Tās sastāvā esošās ēteriskās eļļas attīra plaušas un bronhus no gļotām, palīdz izdalīties caur ādas porām dažādām organismam kaitīgām vielām.
Ļoti iedarbīga ķiploku sula ir pret dažādiem zarnu parazītiem un dizentērijas ārstēšanai.

Tāpat tā noder pret saaukstēšanos un iesnām: ņem 1 nedaudz burkānu sulas, tikpat daudz augu eļļas un dažus pilienus ķiploku sulas. Samaisa visu kopā un pilina degunā 4 reizes dienā pa 2-3 pilieniem.

Garā klepus gadījumā ķiploka sulu, kas samaisīta ar cūku taukiem, ierīvē ādā kakla un krūšu daļas rajonā.

Ar svaigu ķiploku sulas palīdzību var likvidēt kārpas un dažādus plankumus uz ādas, apziežot tos ar sulu 2-3 reizes dienā.

Ja jums nepieciešams stiprināt matu saknes, arī šeit noderēs ķiploki- ierīvējiet galvas mataino daļu ar ķiploku sulu 1-2 reizes nedēļā, apsieniet lakatu un paturiet ķiploku sulas masku matos 1-2 stundas.

Pret dažādām spazmām, asinsvadu paplašināšanai, kā arī pret aizdusu un sklerozi palīdzēs sekojoši pagatavota ķiploku eļļa: notīrītu un putriņā samaltu ķiploka galviņu ielieciet burcinā, pārlejiet ar 200 ml saulespuķu eļļas un ievietojiet ledusskapja apakšējā plauktiņā. Nākošajā dienā ķiploku eļļai pievienojiet 1 tējkaroti citrona sulas.
Lietojiet 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas vienu mēnesi.

Ķiploku receptes pret dažādām kaitēm un slimībām. 1.daļa ŠEIT